Realizacija projekta "Lični stavovi-zajedničke odluke", koji Opština Negotin realizuje uz finansijsku i tehničku pomoć Nemačke agencije za  međunarodnu saradnju i Švajcarske razvojne agencije se nastavlja u skladu sa kalendarom projektnih aktivnosti. 

Izložba likovnih radova (foto: Facebook/Opština Negotin - Kancelarija za lokalni ekonomski i ruralni razvoj)

Nakon što su autori najuspešnijih  likovnih radova, učenici 14 osnovnih i srednjih škola negotinske opštine, nagrađeni opremom za likovno vaspitanje, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, koja koordinira svim aktivnostima, organizovala je i dodelu poklona svim školama, koje su sa svojim nastavnicima i đacima učestvovale na konkursu  za promotivni plakat sa temom Rajačkih pivnica. Nagrade su dodeljene direktorima osnovnih i srednjih škola, a reč je o savremenim belim tablama sa pratećim priborom, pojedinačne vrednosti 143 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dodela je upriličena u skupštinskom zdanju, a dobitnici nagrada, direktori škola, su za ovu aktivnost i dobre rezultate đaka imali samo pohvalne reči.  

Na konkursu - više od stotinu radova, 40 bilo u užoj selekciji 

U okviru projekta "Lični stavovi- zajedničke odluke" u opštini Negotin na konkursu za izradu likovnog rešenja za promotivni turistički plakat na temu Negotinskih pivnica učestvovalo je više od stotinu đaka, od petog do osmog razreda osnovnih i učenici srednjih škola. U izradi idejnog rešenja za plakat, koji je imao dve faze, bile su dozvoljene sve likovne tehnike na dimenzijama A-3. Prva faza je organizovana na nivou svake škole, na osnovu stručne procene radnih verzija likovnih rešenja od strane nastavnika ili profesora likovnog obrazovanja, a u drugoj fazi, na nivou opštine, bilo je omogućeno glasanje na FB stranici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Negotin, sa odličnim rezultatima jer je stranicu posetilo više od 15 000 ljudi. 

Autori najuspešnijih radova

Među osnovcima najuspešniju obradu teme imala je Sandrina Džetić, iz OŠ "Pavle Ilić Veljko" iz Radujevca, a prvim mestom među srednjoškolcima nagrađena je gimnazijalka Anđelija Radovanović.

Pobednički rad Sandrine Džetić u kategoriji osnovnih škola

Inače, organizatori konkursa iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Negotin su nagradili po tri najuspešnija rada u oba školska uzrasta dece. Tako su uz već pomenute laureatkinje koje su na ime prve nagrade dobile likovnu opremu vrednu po 75 evra u dinarskoj protivvrednosti u srednjoškolskom uzrastu nagrađene još i Jelena Jonović, učenica Poljoprivredne škole "Rajko Bosnić" - drugim mestom i likovnom opremom vrednom 50 evra, dok je treće mesto zasluženo ponela Katarina Milošević iz Negotinske gimnazije, kojoj je pripao dar vredan 25 evra. Nagrade u istoj vrednosti u mlađem uzrastu dobile su, za drugo mesto Katarina Radosavljević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca, a za treća Lenka Milovanović, učenici OŠ „Brako Radičević“ iz Negotina.

Pobednički rad Anđelije Radovanović u kategoriji srednjih škola

Odzivom đaka ali i kvalitetom likovnih radova prispelih na konkurs  zadovoljno je svih osam akademskih slikara koliko ih je bilo zaduženo za drugu primarnu selekciju stvaralačkog opusa mladih. "Konkurencija je bila veoma jaka, a način donošenja odluke o najuspešnijim radovima veoma kompleksan, budući da su na reč likovnih stvaralaca, poslednju ipak dali građani , a našu  FB stranicu je posetilo više od 15000 ljudi, čime smo veoma zadovoljni", navodi za ES portal Marijana Đorđević, menadžer projekta "Lični stavovi zajedničke odluke".

Likovni konkurs za promotivni materijal  je inače  deo procesa uređenja kompleksa Rajačkih i Rogljevačkih pivnica koje predstavljaju značajan razvojni i turistički potencijal opštine Negotin i kulturna su dobra od izuzetnog značaja.

Konkurs za izradu likovnog rešenja za promotivni turistički plakat na temu Negotinskih pivnica je deo projekta koji finansiraju Švajcarska razvojna agencija (SDC) i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ). Sprovode ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Opštinska uprava opštine Negotine, u cilju podrške učešću lokalnog stanovništva u razvojnim projektima lokalne zajednice. Ukupna vrednost donacije za projekat "Lični stavovi-zajedničke odluke" je 25.000 evra, a učešće Opštine Negotin je 14.400 evra, kroz plate zaposlenih i troškove kancelarije.

U negotinskom KLER-u kažu da će u okviru projekta uskoro biti organizovan i studentski konkurs za izbor najboljeg idejnog rešenja za javne prostore u okviru komleksa Rajačkih pivnica.

U okviru projekta koji je počeo da se realizuje novembra 2014. godine i trajaće do januara 2016. planirana je izrada glavnog projekta za uređenje javnih prostora u pivnicama i izrada promo materijala o pivnicama i pratećim turističkim resursima opštine Negotin.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com