Po svemu neobičan i autentičan, svojevrsni park drvenih skulptura, nalazi se na porodičnom imanju Mihajla Vasiljevića u Kladušnici, na površini od 25 ari, pored  same obale Dunava.

Park je nastao kao rezultat dugogodišnjeg sakupljanja različitih drvenih korenja, granja, panjeva, koje je izbacio nemirni Dunav na svoju desnu obalu, obalu pitomog sela, nadomak Kladova i u blizini Hidroelektrane “Đerdap 1”.

Mihajlo Vasiljević, već poznat kao pesnik i kao vlasnik etno doma u svom kućnom dvorištu, napravio je još jedan neobičan i veoma originalan ambijent.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo okupila je kladovske umetnike, skulpturiste, vajare, one koji se bave ručnim obradama ili umetničkim izražavanjem u drvetu, glini, kamenu, platnu i sličnim materijalima i pozvala ih da u parku drvenih skulptura izlože svoje radove i upoznaju se sa onim što je Vasiljević uradio.

Mihajlo Vasiljević  je prilikom zajedničkog umetničkog i stvaralačkog druženja koje je usledilo otkrio da je izložio 250 predmeta, da prikuplja drvena korenja u kojima vidi obris nekog predmeta i da se takvi nađeni predmeti minimalno ručno obrađuju i oblikuju, jer je priroda svoje već  uradila.

Na druženju umetnika sa područja opštine Kladovo izražena je želja da se formira udruženje ili da se pod pokroviteljstvom Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo okupe likovni, vajarski i ostali umetnički stvaraoci, amateri i profesionalci, ujedinjeni oko svog stvaralačkog koncepta razvoja umetnosti, jer potencijal postoji.

Od Žakline Nikolić, direktorke Biblioteke "Centar za kulturu" u Kladovu koja je našem portalu ES ustupila ovu lepu priču saznali smo da uskoro sledi novo umetničko okupljanje ali na novim lokacijama, u domu nekog drugog umetnika koga ćemo vam predstaviti i koji će sve nas, verujemo, izenenaditi kreativnim i stvaralačkim potencijalom.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com