U okviru manifestacije “Mokranjčevi dani”, koja je juče svečano zatvorena, u sredu 16. septembra održana je i promocija monografije “Mokranjčeva kuća u Negotinu”.

Foto: Muzej Krajine

U dvorištu Mokranjčeve kuće, u Negotinu, juče je promociju otvorio v. d. direktora Muzeja Krajine Ivica Trajković, a zatim su se prisutnima obratili autori: Nenad Makuljević, vanredni profesor na odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Ivana Ženarju, saradnik u Institutu za srpsku kulturu u Prištini, Emila Petrović, viši kustos etnolog Muzeja Krajine, Vesna Stamenković, kustos istoričar umetnosti Muzeja Krajine i Vuk Dautović, saradnik na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Foto: Muzej Krajine

Priređivač ove publikacije je prof. Dr Nenad Makuljević, a izdavač Muzej Krajine iz Negotina.

Monografija “Mokranjčeva kuća u Negotinu” realizovana je uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a namenjena je kako stručnoj, tako i naučnoj javnosti. Studentima i učenicima monografija će poslužiti kao vid obrazovnog sredstva, a široj čitalačkoj publici i turistima kao vid prezentacije jednog od najznačajnijih kulturnih kompleksa Negotinske Krajine.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com