U sredu, 2. decembra, u bioskopu „Krajina“, sa početkom u 20 časova, ljubitelji dokumentarnih filmova će moći da pogledaju film Srpski advokat, u režiji Aleksandra Nikolića.

Radnja filma prati idealističnog mladog advokata Marka, koji deset godina nakon što je otišao iz Srbije, biva angažovan kao pravni zastupnik Radovana Karadžića. Angažman shvata kao svoj profesionalni uspeh i prekretnicu u karijeri, ali udubljujući se u odbranu oseća sve veći psihološki pritisak. Konstantno istraživanje ratnih zločina, kao i moralna pitanja koja ga muče, razlog su da Marko počne da puca po šavovima i preispituje sopstvenu ulogu u suđenju kao i svoj stav prema ratu i krivici.

Reditelj Aleksandar Nikolić je rođeni Beograđanin, koji se početkom 1990-ih godina, sa roditeljima preselio u London, gde i danas živi. Motivaciju i inspiraciju za ovo kinematografsko ostvarenje dobio je još kao tinejdžer, pošto je živeći u inostranstvu bio bombardovan različitim interpretacijama rata, koji je zadesio SFRJ.

Film Srpski advokat je podigao veliku prašinu i našao se na repertoaru nekih od najprestižnijih svetskih festivala. Negotinskim filmofilima će biti prikazan u sredu, na platnu bioskopa „Krajina“ sa početkom u 20 časova. Ulaz je besplatan.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Jeca 01-12-2015 04:47
Odlično da opet idu dokumentarni filmovi,što češće ih puštajte .Barem dva puta nedeljno.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # Ivana 01-12-2015 04:46
Super da bioskop Krajina opet pušta dokumentarce i angažovane filmove i to bespaltno.A ne samo blokbastere i predosadne susrete sela.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # Alek 01-12-2015 04:44
Odličan film,gledao sam ga.Obavezno preporučujem svima koji vole dobre dokumentarce sa jakim temama.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com