Otvaranjem izložbe slika „Vreme u nama“ Dragana Živaljevića i programom koji će upotpuniti svečanost, Opštinsko udruženje SUBNOR-a Negotin, Klub generala i admirala Srbije i Muzej Krajine 18. marta priređuju obeležavanje Memorijala „General Ljubiša Stojimirović“.

I ove godine u Negotinu će tematskom izložbom i prigodnim programima  biti obeležena još jedna godišnjica vazdušnih NATO napada na Srbiju i Memorijala „General Ljubiša Stojimirović“. General Stojimirović je bio jedan od najuspešnijih srpskih oficira, rodom iz Jasenice kod Negotina. U vreme bombardovanja Srbije, 1999. godine, bio je načelnik Štaba Treće armije. Samo pet godina kasnije, po kratkom postupku je penzionisan. Preminuo je marta 2014. godine. Od prošle godine u organizaciji Opštinskog udruženja SUBNOR-a i Kluba generala i admirala Srbije u Negotinu se obeležava Memorijal „Genaral  Ljubiša Stojimirović“. Podršku realizaciji ovog programa pružaju republički SUBNOR i Muzej Krajine, koji će i ovog marta organizatorima Memorijala ustupiti galerijski prostor Muzeja Hajduk Veljka.

Gosti na otvaranju izložbe slika autora Dragana Živaljevića, pod tematskim nazivom „Vreme u nama“, koja će biti otvorena u petak, 18. marta u 18 sati, biće Miloš Arsenijević, talentovani gitarista iz Negotina, učesnici likovnog konkursa na temu „Otvoreno pismo ratnim pilotima“ i afirmisani negotinski slikari Dragoljub Stajković, Dragana Katić i Dragiša Katić. Za posetioce, izložba u Muzeju Hajduk Veljka ostaće otvorena do 28. marta.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com