Dom  kulture  „Stevan Mokranjac“, u saradnji sa  Narodnom bibliotekom  „Dositej Novaković“  i ove godine organizuje opštinsko takmičenje recitatora pod nazivom  „Pesniče naroda mog“, za koje je prijavljeno 54 učesnika iz osnovnih i srednjih škola opštine Negotin. Smotra govora poezije je zakazana za sredu, 20. april, od 18 sati, u Domu kulture


Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, ovog aprila kao i godinama ranije, otvoriće vrata svoje velike scene, na kojoj će u sredu 20, na opštinskoj smotri recitatora, nastupiti mladi  čuvari kulture govora, negotinski osnovci i srednjoškolci koji na ovaj način daju najveći doprinos očuvanju lepote izgovorene reči.


Za priznanje  najboljih  recitatora Opštine Negotin nadmetaće se 54 takmičara iz osnovnih i srednjih škola.


U kategoriji mlađeg uzrasta,  reč je o učenicima  od prvog do četvrtog razreda, najavljeno je 29 takmičara. U srednjem uzrastu, od petog do osmog razreda, nastupiće 15  takmičara, a izabrane stihove govoriće i 10 srednjoškolaca, u kategoriji - stariji uzrast.


Govor poezije na opštinskom  takmičenju recitatora pod nazivom  „Pesniče naroda mog“, vrednovaće žiri u kome će ove godine biti Milena Veselinović  i Nenad Radosavljević, profesori srpskog jezika i književnosti iz Boljevca i njihov kolega iz Zaječara, Miroslav Stojmenović.


Prvoplasirani takmičari  svih kategorija učestvovaće na republičkoj smotri  recitatora „Pesniče naroda mog“, koja će tradicionalno, maja meseca, biti održana u Valjevu


                                                         Večeras, izložba slika Bobana Bosića


U Galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ večeras u 19 sati biće otvorena izložba slika Bobana Bosića, umetnika iz Kraljeva, koji je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti - FLU u Beogradu, na kome je završio i postdiplomske studije. Boban Bosić ( 1970) je član  ULUS-a od 1994. godine. Radi kao profesor crtanja i slikanja u umetničkoj školi u Kraljevu. Do sada je izlagao na više samostalnih izložbi u Srbiji.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com