Muzeju Krajine u Negotinu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo sredstva  za tri projekta, od kojih će jedan biti realizovan u partnerstvu sa Arheološkim institutom u Beogradu


Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije iz oblasti istraživanja, zaštite i korišćenja muzejskog nasleđa, odobrilo je 29 projekata. Među odobrenim je i projekat Muzeja Krajine „Rekonstrukcija električnih instalacija u Muzeju Krajine“, koji će biti finansiran sa  1.000.000,00 dinara. Resornom Ministarstvu je, inače, za sredstva za oblast istraživanja, zaštite i korišćenja muzejskog nasleđa pristigao 141 projekat.


Za (su)finansiranje projekata u oblasti istraživanja, zaštite i korišćenja arheološkog nasleđa pristiglo je 86 prijava, a odobreno je 29 projekata među kojima je i projekat Muzeja Krajine, „Arheološko rekognosciranje desne obale Dunava od Prahova do Kladova“, koji će Ministarstvo podržati sa 500.000,00 dinara.


Iz ove oblasti odobren je i projekat „Vrelo-Šarkamen, arheološka istraživanja, prezentacija i promocija“, Arheološkog instituta u Beogradu, u kome će se Muzej Krajine pojaviti kao partner. Vrednost projekta je 1.000.000,00 dinara.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com