Posle već nekoliko priređenih programa, Muzej Krajine u Negotinu nastavlja sa aktivnostima u okviru Manifestacije “Muzeji Srbije, 10 dana od 10 do 10″. Kao dan ispunjen brojnim sadržajima navodi se subota 21. maj, kada će Negotin biti uključen i u manifestaciju Noć muzeja, sa 5 programa


Negotin je na listi srpskih gradova u kojima se povodom Međunarodnog dana muzeja priređuju brojni programi u okviru dve manifestacije posvećene afirmisanju muzeja kao javnih ustanova, a to su  “Muzeji Srbije, 10 dana od 10 do 10″ i Noć muzeja.

Zahvaljujući Muzeju Krajine programi u okviru „Muzeja Srbije“ skoro svakodnevno se organizuju još od 12. maja, a tako će biti i narednih dana. Kao posebno atraktivan i zanimljiv dan ispunjen brojnim sadržajima, izdvaja se subota, 21. maj, kada će se Negotin uključiti  u Manifestaciju Noć muzeja,  sa čak 5 programa. U 17 časova, 21. maja, u Mokranjčevoj kući, manifestacija počinje nastupom Hora Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Sat kasnije, u Muzeju Krajine biće održano predavanje o Arheološkom lokalitetu Vrelo-Šarkamen. U 19 sati,  Noć Muzeja se nastavlja nastupom talentovanih polaznika Škole pevanja naše mlade umetnice Ive Mrvoš i izložbom radova iz Likovne radionice još jedne naše mlade sugrađanke – Isidore Živković.


U istom prostoru, dakle, u  Muzeju Hajduk Veljka veče posvećeno kulturi i afirmisanju muzeja, nastavlja se nastupom negotinske rok grupe „Storm“, koja je na prošlogodišnjem Bunt Rok Festivalu ušla u četvrtfinale. Nastup negotinskog benda počinje u 21 sat.


Da podsetimo, ovogodišnja Noć muzeja održava se 21. maja u skladu sa datumom koju je odredila Evropska Noć muzeja sa sedištem u Parizu. Omiljeni gradski prostori oživeće tokom te večeri i noći, a u Negotinu programi se organizuju na tri lokacije.

Noć muzeja, najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, ove godine se održava 13. put u Srbiji i deo je Evropske Noći muzeja čijoj se inicijativi priključila 2006. godine.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com