Danas će oživeti omiljeni gradski prostori na kojima se već od popodnevnih sati, širom Evrope i kod nas, organizuju programi u okviru Manifestacije Noć muzeja. U Negotinu, u organizaciji Muzeja Krajine, Manifestacija počinje u 17 sati, u kompleksu rodne kuće Stevana Stojanovića Mokranjca, muzičkim nastupom najmlađih učesnika 

 

Negotin je, zahvaljujući Muzeju Krajine, danas uključen u brojnu porodicu gradova u kojima se organizuju dešavanja povodom Manifestacije Noć muzeja. Kao što smo već pisali na portalu ES, na početku višečasovnog programa, od 17 sati, u kompleksu rodne kuće slavnog srpskog kompozitora, Stevana Stojanovića Mokranjca, predstaviće se najpre najmlađi učesnici – članovi Hora Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Na susednoj gradskoj lokaciji, sat vremena kasnije, u centralnoj zgradi Muzeja Krajine, biće upriličeno predavanje o carskom Arheološkom lokalitetu Vrelo-Šarkamen. Već od 19 sati publika će programe u okviru Manifestacije Noć muzeja moći da prati u prelepom zdanju Muzeja Hajduk Veljka, poznatom i kao Todorčetov konak. U ponudi je zanimljiv program koji otvaraju svojim nastupom polaznici Škole pevanja naše mlade umetnice Ive Mrvoš i izložbom radova iz Likovne radionice još jedne naše talentovane sugrađanke – Isidore Živković.

Veče razervisano za kulturu i afirmisanje muzeja i umetnosti biće nastavljeno od 20 sati prvom izložbom fotografija članova Foto Kluba Negotin. Završnica programa poverena je članovima negotinske rok grupe „Storm“, od 21 sat. 

Nadamo se da će Negotinci u velikom broju dati podršku svim izvođačima i akterima programa kojima se Negotin uključio u Manifestaciju Noć muzeja.  

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com