U organizaciji udruženje „Egokult“, sutra, 25.maja 2016. u 20h u foajeu Doma kulture "Stevan Mokranjac" u Negotinu, biće organizovana Izložba fotografija "Nebeska tema" Nemanje Đorđevića i premijera dokumentarnog filma "Vlada" slovenačkog reditelja Rudija Urana.


 Izložba fotografija, koja nosi naziv „Nebeska tema“ po jednoj od fotografovih  najomiljenijih pesama „Idola“, i svih 14 fotografija je nastalo na jednom koncertu, a na fotografijama je uhvaćena Vladina iskrena emocija i njegov dečački duh. 


Posetioci ovog događaja, koji nosi naziv „Sleteo sam ti u snove“ moći će premijerno da odgledaju i dokumentarni film "Vlada" iz 2009, slovenačkog režisera Rudija Urana, u kojem Divljan sa vremenske distance govori o svom radu, zemlji i događajima koji su mu nametnuli novi život i nepredvidljivu sudbinu.


Udruženje „Egokult“ poziva sve zainteresovane građane Negotina da sutra budu uz „Egokult“,  zajedno  se sećaju  Vlade Divljana, gledaju  fotografije i film i pričaju o njemu.


Ulaz je slobodan.


Vladimir (Vlada) Divljan rođen u Beogradu, 10. maj 1958. godine,  bio je srpski muzičar, koji je krajem sedamdesetih godina bio član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice.  Od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli, a od 1985. godine krenuo je sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo se baveći filmskom muzikom. Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Australiji (Sidnej), nakon čega se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine je živeo i radio u Beču, gde je i preminuo 4. mart 2015.godine.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Narandzasti 24-05-2016 20:27
Bravo!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com