Negotin i Negotinci danas s ponosom slave godišnjicu postojanja svog Čitališta, koje je osnovano pre 170 godina i kao takvo je jedno od najstarijih u Srbiji. Kolektiv Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ proslaviće i slavu ustanove – Svetog Luku

 

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ je jedna od najstarijih u Srbiji. Osnovana  je daleke 1846. godine kao  Čitalište i  prva institucija kulture u Negotinu. Od tada do danas, sa kraćim prekidima, gradi tradiciju vrednu svih pohvala.

Povodom značajnih datuma koje obeležava negotinska biblioteka, godišnjice postojanja i slave ustanove, za danas je predviđen bogat program koji počinje u 13 časova, rezanjem slavskog kolača i svečanom akademijom.

U 18 časova biće predstavljena knjiga „Čitališta u Srbiji u 19. veku“. O ovoj temi govoriće profesor dr Desanka Stamatović, autor knjige, profesor dr Gordana Stokić-Simončić, recenzent i Goran Trailović, urednik.

Proslava se nastavlja programima najavljenim za treći i četvrti novembar. 

Cela ova, 2016. godina, vredno je reći, za kolektiv Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ je bila u znaku jubileja i tim povodom već je organizovano više zanimljivih programa. 

Pokrovitelj obeležavanje 170 godina Negotinskog čitališta je opština Negotin.   

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com