Dom  kulture  „Stevan Mokranjac“, u saradnji sa  Narodnom bibliotekom  „Dositej Novaković“  i ove godine organizuje opštinsko  takmičenje recitatora pod nazivom  „Pesniče naroda mog“, koje će biti održano 19. aprila. Pomenute ustanove kulture, samo dan kasnije, organizovaće i istoimenu okružnu smotru recitatora u susret republičkom takmičenju, najavljenom za 19. maj u Valjevu

 

Već decenijama Dom kulture  „Stevan Mokranjac“, u saradnji sa  Narodnom bibliotekom  „Dositej Novaković“ i sa osnovnim i srednjim školama, organizuje tradicionalno takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“.  Opštinska smotra govora poezije ove godine biće održana 19. aprila, a samo dan kasnije, 20. aprila, Negotin će ugostiti i učesnike okružne smotre, na kojoj će se mladi recitatori, govorom stihova, nadmetati za status najboljih i prohodnost prema republičkoj smotri u Valjevu, za koju je već utvrđen termin, a to je 19. maj.  

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu prijave recitatora za opštinsko takmičenje primaće do 31. marta, a za okružnu smotru do 10. aprila. Sve prijave koje budu poslate posle utvrđenih datuma, iz organizaciono-tehničkih razloga, organizator neće uvažavati. 

Potrebne informacije u vezi sa tradicionalnim smotrama recitatora zainteresovani mogu dobiti u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin, Trg Đorđa Stanojevića broj 5, ili na telefon ustanove: 542-334. I prijave se šalju Domu kulture, poštom, na već navedenu adresu ili elektronskim putem: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Maksimalan broj recitatora po školi, za opštinsku smotru je, za mlađi i srednji uzrast po tri, a za stariji uzrast pet recitatora.

Prema već poznatim propozicijama na smotrama recitatora, opštinskoj, okružnoj i republičkoj  učestvuju recitatori:

-     mlađeg uzrasta    (od I – IV razreda osnovne škole)

-     srednjeg uzrasta  (od V – VIII razreda osnovne škole)

-     starijeg uzrasta    (srednjoškolci, članovi KUD-a, Udruženja itd.)

foto: Smotra, arhiva ES portala 2015. godina

Prošle godine Negotin je, da podsetimo, bio jedini među gradovima Borskog upravnog okruga u kome je održan višegodišnji kontinuitet smotre, pa su najbolje plasirani takmičari na opštinskom, stekli pravo direktnog učešća na republičkom takmičenju. Prošle sezone u aprilu na opštinskoj smotri je učestvovalo 54 takmičara, recitatora, iz osnovnih i srednjih škola.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com