U utorak i sredu, 14. i 15. marta, u Negotinu se prikazuje film „Na Mlečnom putu“, scenariste i reditelja Emira Kusturice. Projekcije su u terminima od 18 sati i od 20,30 h, a cena ulaznice je 250 dinara

 

Film "Na mlečnom putu" scenariste i reditelja Emira Kusturice, kojim je ove godine u Beogradu, 24. februara, otvoren 45. Fest, odmah je stigao i na repertoare bioskopa širom zemlje, Republike Srpske i Crne Gore. 

Ostvarenje „On the Milky Road“, proslavljenog filmskog režisera jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog porekla, scenariste, producenta, kompozitora i glumca sa francuskim i srpskim državljanstvom, Emira Kusturice, je svetsku premijeru imalo na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji i tada je osvojilo nagradu publike Mladi Zlatni lav. Najnovije Kusturičino ostvarenje je prikazano i na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu, van tamičarskog programa, i od tada je u fokusu interesovanja domaćih ljubitelja sedme umetnosti.

Film „Na mlečnom putu" prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost - kako svoju, tako i svoje zemlje. Prema rečima Emira Kusturice film je nastao iz mnogih slojeva njegovog života. „ Život mi se koncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i onome što ljudi zaista misle o životu“ izjavio je medijima Kusturica, koji u ovom filmu, na kome je radio pune tri godine u veoma teškim okolnostima,  tumači i glavnu mušku ulogu.

Partnerka mu je poznata italijanska glumica Monika Beluči, a od domaćih imena u filmu igraju Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

O filmu On the Milky Road

Ideja je bila da pejzaš govori više o likovima u unutrašnjem sadržaju likova nego ono što oni izgovore rečju, što je po Kusturici stari patent koji je proradio. Kroz film se provlače tri istinite priče.  Prva je biografija žene koja je bežala od genrala SFOR-a, zaljubljenog u nju. Druga je o Srbinu iz Konjica, koji je terao ovce u minsko polje da bi ga prešao i treća o čoveku iz Avganistana, koji je preževo zahvaljujući tome što je hranio zmiju.

Domaća publika i ljubitelji sedme umetnosti u Evropi, oduševljeni su najnovijim ostvarenjem Emira Kusturice čiji film još jednom pokazuje besmrtnost dela našeg proslavljenog reditelja. 

Posle beogradske premijere film je na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i Crne Gore. U međuvremenu imao je premijeru u Veneciji,  Lisabonu, tri projekcije u Londonu, u Moskvi je na repertoaru u oko 400 bioskopa, a već u utorak svoj sud o najnovijem delu proslavljenog režisera kultnih igranih filmova:  „Sjećaš li se Dolly Bell“, „Otac na službenom putu“, „Dom za vešanje“, „Arizona Dream“, „Podzemlje“, „Crna mačka – beli mačor“, „Život je čudo“, više kratkih, dokumentarnih i TV filmova i serija, moći će da da i negotinska publika. 

Bioskop „Krajina“ 14. i 15. mart, utorak i sreda, od 18,00 i 20,30 sati. 

Cena ulaznice je 250 dinara. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

06 # prcko 13-03-2017 18:48
film je smetlište
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com