U poslednjoj sedmici aprila Dom kulture „Stevan Mokranjac“ ponudiće ljubiteljima scenske umetnosti komediju „Hor bečkih dečaka“ sa Slobodanom Bodom Ninkovićem, Predragom Ejdusom i Irfanom Mensurom u glavnim ulogama, ali i zanimljivu izložbu dvoje akademskih slikara, Dane Vrhovec i Tomislava Tome Petrovića. U najavi su i projekcije filmova „Štrumpfovi – skriveno selo“ i „Lepotica i zver“

 

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu za utorak 25. april, najavljuje pozorišnu predstavu „Hor bečkih dečaka“ u kojoj su nosioci glavnih uloga: Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur.

Komedija Hor “Bečkih dečaka“  je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive kao neki život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao...

Za tu bečku improvizaciju zadužen je Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života. Tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima ...To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava, rađena po tekstu Miroljuba Nedovića, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, može da se nazove i „genetska komedija“. 

Predstavu koja je nedavno igrana u nekim gradovima u našem okruženju negotinska publika će moći da pogleda u utorak, 25. aprila od 20 sati u Domu kulture „Stevan Mokranjac“.

foto: Bardovi srpskog glumišta na sceni Doma kulture u Negotinu

Tragikomediju o gastarbajterima u Beču i našem mentalitetu, predstavu „Hor bečkih dečaka“ teatra Kart blanš, koja je imala premijeru krajem novembra prošle godine u Beogradu svakako treba pogledati. Prema rečima glavnog junaka, koga tumači Predrag Ejdus, pred pozorišnom publikom će se naći tragikomedija o ostarelim zemljacima u tuđini, koji rade na crno i trude se da prežive boreći se u tom malom prostoru, živeći na poslednjoj lestvici egzistencije. 

Izložba i filmske projekcije

Predstavi koja je na repertoaru Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu u utorak, 25. aprila, već u ponedeljak, 24. prethodiće jedna zanimljiva izložba kao i projekcije dva filma.

U 19 sati u ponedeljak, 24. aprila u galeriji Doma kulture biće otvorena izložba Asamblaža – Dane Vrhovec, akademskog slikara i vajara i Crteža – Tomislava Tome Petrovića, akademskog slikara. 

Napomena autora: asmablaž je vajarska tehnika koja podrazumeva kolažiranje različitih predmeta od kojih se stvara trodimenzionalna kompozicija.

Istoga dana proradiće i Bioskop „Krajina“ u kome su projekcije animiranog filma „Štrumpfovi – skriveno selo 3D“ predviđene za termine od 16 i 18 sati, a  bajkovite priče „Lepotica i zver“, od 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com