Kulturno -umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ priredilo je tradicionalan godišnji koncert za sve zaljubljenike u folklorne igre. Šesnaesti godišnji koncert uveličalo je i KUD „Diša Atić“ iz Skupljena, opština Vladimirci.

KUD „Stevan Mokranjac“, foto:S.M.Jovanović, www.eastside.rs

Kad članovi kulturno-umetničkog društva “Stevan Mokranjac” zaigraju folklorne igre Negotinske krajine sa specifičnom vlaškom i srpskom podlogom, neobičnog četvorokoraka, publici zabride dlanovi i zagreju se srca. Tako je bilo i nedavno na tradicionalnom godišnjem koncertu, 16. po redu, održanom u Domu kulture.

Osim igara iz našeg kraja prvi folklorni ansambl, uvek spreman za nove izazove, predstavio se publici i igrama Banjaluke, Crnorečja, Leskovca, Bele Palanke.

Dvočasovno uživanje za sva čula ulepšali su i oplemenili i najmlađi članovi KUD “Stevan Mokranjac”, budućnost ovog ansambla, i to mlađe i starije grupe. Publika, koja je salu Doma kulture, ispunila do poslednjeg mesta, nije štedela aplauze.

KUD „Stevan Mokranjac“, foto:S.M.Jovanović, www.eastside.rs

Osim folklornih selekcija publici su se predstavili i vokalni solisti Slobodanka Petrović, Miroslav Rašić i Vionera Paunović, ali i etno grupa KUD “Stevan Mokranjac” predvođena Malinom Jovanović, kao i frulaši Nemanja Stanojević i Miloš Dinić, ali i harmonikaš Željko Ćirić.

Gosti iz Skupljena oduševili su igrama iz okoline Niša i Kolubare. Ansambl iz opštine Vladimirci pokazao je visok kvalitet i težnju da očuvaju naše kulturno nasleđe od zaborava, u zaista zanimljivim koreografijama.

KUD „Diša Atić“ iz Skupljena, foto:S.M.Jovanović, www.eastside.rs

Pojedincima, ustanovama i institucijama koje pomažu rad ansambla, kao i članovima kulturnog-umetničkog društva za dugogodišnji rad i očuvanje kulturnog amaterizma, uručene su zahvalnice i priznanja. Dobili su ih: Igor Rašić, Nenad Milosavljević, Zoran Bulbić, Danijel Jordačijević, Ivan Predučanović, Milan Živanović, Tamara Šurić, Nataša Cojić, Sandra Rašić, ali i Dejan Ivković, rukovodilac folklornog ansambla, Malina Jovanović, rukovodilac Etno grupe “Mokranjac”, Željko Ćirić, šef orkestra. 

Zahvalnice za dugogodišnji rad i očuvanje kulturnog amaterizma uručene su i Bojanu Živanoviću, prvom koreografu dečje sekcije, Snežani Pitarević, dugogodišnjem rukovodiocu ansambla i jednom od inicijatora da se obnovi rad društva, kao i Slađani Stojanović, predsednici kulturno-umetničkog društva “Stevan Mokranjac”.

foto:S.M.Jovanović, www.eastside.rs

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com