Filmski festival Slobodna Zona na svojoj 11. turneji u više od 50 gradova i mesta širom Srbije stiže danas i u Negotin. Do petka 26. maja, ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da prisustvuju projekcijama osam najboljih filmova sa 12. izdanja Slobodne Zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

 

Filmski festival Slobodna Zona, večeras od 18,30 h u Negotinu, kao predvodnik ovogodišnjeg repertoara, otvoriće film Neruda Pabla Laraina, koji govori o progonu čuvenog čileanskog pesnika.

Termin od 20,30 h,  rezervisan je za drugu projekciju i italijanski dokumentarac Požar na moru Đanfranka Rozija, koji skida medijsko-senzacionalističku masku sa najveće tragedije u savremenoj istoriji i otkriva ljudsku stranu akuelnog problema migranata.

Sutra, u istim terminima, publika će moći da vidi filmove: Čujte i počujte, legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet i film Beskrajna poezija, o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog.

U četvrtak 25. maja na festivalskom repertoaru Slobodne zone u Negotinu su nagrađivani dokumentarac Pod suncem, Vitalija Manskog i Dok otvaram oči. U petak, 26. maja na programu su filmovi Ljubavnici i despot i Efekat vode. 

Filmski festival Slobodna Zona u Negotinu kao organizator priređuje Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Bioskopu „Krajina“, a ulaz na projekcije je slobodan.

Ovogodišnja, 11. turneja Slobodne Zone je počela u drugoj polovini aprila i biće završena krajem juna, filmskim projekcijama u susednom Boru.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # velja komunista 25-05-2017 01:07
ovo nikog zivog ne zanima
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com