Hor OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, pod rukovodstvom dirigenta Aleksandre Đukić i uz klavirsku saradnju Kristine Đukić,  osvojio je drugu nagradu za najbolje izvedenu umetničku kompoziciju u konkurenciji 16 horova iz cele Srbije na 6. Republičkom festivalu horova dece i mladih – FEDEHO, održanom u Beogradu

 

Po prvi put Hor Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina nastupio je na Festivalu horova dece i mladih –FEDEHO, koji za cilj ima afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao dela našeg kulturnog nasleđa. Na ovom prestižnom Festivalu koji  okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene i horove pri državnim i privatnim institucijama, negotinski hor je pored obavezne kompozicije Vere Milanković „Srpska ćirilica“, izveo Bahovu kompoziciju „Kad radost i veselja slast“, kubansku pesmu „Guantanamera“, srpsku narodnu pesmu “Zasp'o Janko”,  kompoziciju Stevana Stojanovića Mokranjca  “Pod noć pođoh“ (u a capella izvođenju), kao i kompoziciju izraelskog kompozitora Jozefa Hadara “Bela duga”. Zasluženom ocenom žirija u kome su bili : Vera Milanković, Darko Manić i Đorđe Stanković, negotinskom horu je pripala druga nagrada za najbolje izvedenu umetničku kompoziciju u konkurenciji 16 horova iz cele Srbije.

Hor OMŠ “Stevan Mokranjac”, na Festivalu horova dece i mladih u Beogradu, nastupio je sa 26 pevača.  Aleksandra Đukić, diplomirani muzički pedagog sa horom radi tek osam meseci. “Hor OMŠ je osnovan još 2003, međutim, po prvi put ove godine učestvovao je na republičkom takmičenju. Negotinska publika će uskoro imati priliku da čuje naš ceo repertoar u okviru koncerta, a priredićemo ga u svečanoj sali UŠ „Stevan Mokranjac, “ kaže Aleksandra Đukić, koja predano radi sa horom. Da je napredovao za vrlo kratko vreme najbolje govore postignuti rezultati. 

Inače, Horu OMŠ predstoji još jedno takmičenje i to u samom Negotinu. Ženska pevačka grupa (ogranak Hora OMŠ) na Vokalnom etno festivalu VEF, koji večeras počinje u rodnom mestu Stevana Mokranjca, nastupiće sutra u takmičarskom delu programa. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com