Promocijom knjige „Arheologija Muzeja Krajine“, autora Gordana Janjića, nastavljena je uspešna saradnja negotinskog i Muzeja rudničko-takovskog kraja. Tim povodom u Gornjem Milanovcu su gostovali autor publikacije Gordan Janjić, muzejski savetnik i istoričar umetnosti Vesna Stamenković, kustos Muzeja Krajine.

Saradnja Muzeja Krajine i Muzeja rudničko-takovskog kraja

Knjiga „Arheologija Muzeja Krajine“ predstavlja arheološku baštinu negotinskog kraja, napisala je u predgovoru za knjigu, direktor Narodnog muzeja u Beogradu, Bojana Borić Brešković, navodeći da je Gordan Janjić, njen autor, uložio veliko znanje, vreme i trud u izradu ove publikacije.

Gordan Janjić autor publikacije Arheologija Muzeja Krajine

 „Koncepcijski jasno osmišljenim i dobro odabranim pristupom Janjić je ostvario uzoran rezultat i postigao je zadati cilj. A cilj je da se na pravi način predstavi bogato arheološko nasleđe Muzeja Krajine, geografski prostor o kojem se Muzej stara, ali i da se istaknu ličnosti koje su svojim delovanjem doprinele boljem poznavanju rane istorije Krajine. Objavljivanje ove publikacije važan je doprinos našoj arheologiji, izvor je mnogih dragocenih informacija za muzejske stručnjake i istraživače, a za čitaoce prilika da prate zanimljivo i poučno štivo.

Publika na promociji Arheologije Muzeja Krajine

Na promociji knjige “Arheologija Muzeja Krajne” u Galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu govorili su njen autor Gordan Janjić, muzejski savetnik Muzeja Krajine i Aleksandar Marušić, direktor Muzeja rudničko-takovskog kraja.

Gordan Janjić autor knjige i Aleksandar Marušić direktor Muzeja u G.Milanovcu

Inače, najnovija publikacije Muzeja Krajine  “Arheologija Muzeja Krajine”, autora Gordana Janjića, promovisana je u Negotinu 9. maja ove godine u okviru Programa Majskih svečanosti u Muzeju Hajduk Veljka.  O knjizi su tada govorili receznenti, dr Sofija Petković, naučni saradnik Arheološkog instituta u Beogradu i dr Perica Špehar, docent na Odeljenju za arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Foto: Muzej Krajine – prijatelj portal ES

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com