Sedamnaesti po redu, godišnji koncert KUD „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, održan je sinoć u Domu kulture.

 

Prvo su nastupili najmlađi članovi, grupa koja u KUD-u postoji 5 godina i kojih svakim danom ima sve više. Nakon podmlatka, nastupio je prvi ansambl koji je izveo igre iz Bele Palanke i okoline.

Oni su scenu ustupili starijoj dečijoj grupi koja je odigrala vlaške igre iz Mokranja, a nastupao je i dugogodišnji saradnik ovog KUD-a Milorad Mića Rašić, vokalni solista.

Na binu se ponovo vratio prvi ansambl odigravši igre iz Negotinske Krajine. Usledila je dodela priznanja i zahvalnica istaknutim članovima ovog KUD-a za dugogoišnji rad. Uručena je i zahvalnica opštini Negotin.

Usledio je nastup tria profesora Umetničke škole „Stevan Mokranjac“. Sala Doma kulture bila je premala za sve zainteresovane. Nastupila je i grupa veterana nastala pre samo tri meseca i pobrala aplauze publike. 

Nakon njih nastupio je Miloš Dinić na fruli, kao i etno grupa „Kraljice“.

Za sam kraj pod upravom harmonikaša Željka Ćirića orkestar je odsvirao pesme iz Crnorečja, a prvi ansambl se i treći put popeo na binu, ovoga puta odigravši igre Leskovačke Morave.

Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ postoji od 1954. godine, a godišnji koncert priredilo je u saradnji sa Domom kulture, pod pokroviteljstvom opštine Negotin.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com