U sufinansiranju realizacije projekta Kreativnog udruženja "NEGO" učestvuje Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Projekat koji će svojim pristupom pomoći mladima iz rasejanja da upoznaju istočnu Srbiju i svoj ARHETIP, podržava opština Negotin.  

Kreativno udruženje "NEGO" u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i uz podršku opštine Negotin raspisalo je konkurs za mlade do 15 godina iz dijaspore,  poreklom iz Istočne Srbije, koji žive van njene teritorije, da se prijave za učešće u projektu „ARHETIP“. Cilj besplatnog projekta je učenje i negovanje ćiriličnog pisma, srpskog jezika, čuvanje etničkog i verskog identiteta, stvaranje ljubavi i pozitivnog odnosa prema kulturno-istorijskom i tradicionalnom nasleđu.

Projekat „ARHETIP“ će se ostvariti kroz maštovite, obrazovne i zabavne radionice u Negotinu u periodu od 31. marta  do 4. aprila i od 7. do 11. jula 2015. godine.  

Kreativno udruženje "NEGO" pozvalo je sve zainteresovane da se prijave na mejl udruženja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 15.marta ove godine.

Na osnovu ugovora potpisanog krajem prošle godine, u sufinansiranju realizacije projekta Kreativnog udruženja "NEGO" učestvuje Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Projekat namenjen mladima iz dijaspore koji ne poseduju nikakva znanja o svom  kulturnom, obrazovnom, verskom i etnografskom nasleđu i koji će svojim pristupom pomoći mladima iz rasejanja da upoznaju svoj ARHETIP i istočnu Srbiju, podržala je opština Negotin.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # bane 02-03-2015 23:25
ove je lepo, treba da deca iz dijaspore pokazu da gaje jezik, kulturu i tradiciju iz svoje zemlje il zemlje roditelja svojih. bravo za ovo ideju
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com