Reč je o kulturno-umetničkim društvima, zahvaljujući kojima je i ove godine održan kontinuitet tradicionalne manifestacije izvornog narodnog stvaralaštva "Susreti sela".  Organizator četrdeset druge smotre, pod pokroviteljstvom opštine Negotin, je Dom kulture "Stevan Mokranjac"

U prvom krugu Susreta sela opštine Negotin, u petak 27. marta u Vidrovcu su se sastala kulturno umetnička društva sela domaćina ""Vuk Karadžić" i gostujući iz Jabukovca, " Floričika". Sinoć su se publici predstavili članovi KUD-a iz Rečke, koji su ugostili amatersko društvo "Vrelo" iz Šarkamena. Idućeg petka i u dane prvog aprilskog vikenda, biće zaokružen prvi krug takmičenja "Susreta sela", tradicionalne manifestacije izvornog narodnog stvaralaštva. 

Petak, 3. april je rezervisan za susret kulturno umetničkih društava iz Štubika i Bukovča, u Štubiku, u subotu 4. aprila, KUD iz Sikola biće domaćin ansamblu iz Čubre, dok je nedelja veče, 5. aprila, rezervisana za susret kulturno-umetničkih društava iz Tamniča i Mokranja u Tamniču. 

Drugi krug takmičenja u okviru 42. smotre izvornog narodnog stvaralaštva "Susreti sela" 2015. godine počeće 17. aprila u Čubri, koja će ugostiti amatere iz Rečke. KUD iz Rečke se, inače, posle višegodišnje pauze ponovo aktivirao i uključo u manifestaciju  kojom se promovišu i čuvaju igra, pesma i običaji u selima vlaškog i srpskog govornog područja na području negotinske opštine. 

Takmičarski deo "Susreta sela" biće završen 26. aprila, a rezultati će biti saopšteni u okviru Majskih svečanosti, povodom Dana opštine Negotin, pokrovitelja manifestacije.  Organizator smotre izvornog narodnog stvralaštva je Dom kulture "Stevan Mokranjac" Negotin. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com