Na Dvanaestom okruglom stolu o pokretnim bibliotekama u Republici Hrvatskoj i Šestom festivalu hrvatskih bibliobusa, našu državu u oblasti bibliobusne prakse stručnim radom i vizuelnom praksom predstavljaće Žaklina Nikolić viši bibliotekar i direktorka Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.

U Srbiji se samo tri grada mogu pohvaliti bibliobusima - pokretnim bibliotekama

Narodna knjižnica „Petar Preradović“ iz Bjelovara, organizator je međunarodnog stručnog skupa bibliotekara na temu „Bibliobus dolazi! Pokretne knjižnice kao dio knjižnične mreže“. Dvanaesti okrugli sto o pokretnim bibliotekama u Republici Hrvatskoj i Šesti festival hrvatskih bibliobusa, najavljuje okupljanje domaćih predavača i goste iz Mađarske, Slovenije i Srbije, gde će pored stručnog izlagačkog dela skupa , biti predstavljeno desetak bibliobusa sa raznih strana Hrvatske i bibliobus iz Mađarske, iz Pečuha.

Bibliobus Kladovo

Bibliobusnu praksu Srbije, stručnim radom i vizuelnom prezentacijom, predstavlja Žaklina Nikolić viši bibliotekar i direktorka Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.

Bibliobus Aleksinac

U Srbiji, inače, samo tri grada mogu da se pohvale radom pokretnih biblioteka i to Prijepolje, Aleksinac i Kladovo, a ove godine u Bjelovaru, koji će 16. i 17. aprila biti centar festivalskog predstavljanja pokretnih biblioteka, našu državu, predstavljaće susedna nam opština sa svojom bibliotekom.

Bibliobus Prijepolje

Organizatori jednog od najvažnijih skupova u regionu su  Komisija za pokretne knjižnice i Komisija za narodne knjižnice HKD-a, a suorganizatori  Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar i i Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.

Sličan međunarodni skup bibliotekara, organizovan je 2013. godine u Koprivnici, što ukazuje da Hrvatska dosta ulaže u razvoj kulture čitanja u ruralnim sredinama i ceni iskustva susednih država.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Alek 20-04-2015 13:26
Bravo za Kladovo!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com