Održana je i 42. sednica Opštinskog veća a na njoj je usvojeno poskupljenje vode za 5%. Osim ovog poskupljenja biće izdvojeno novčanih sredstava iz budžeta za nabavku novih kontejnera za JKP „Badnjevo“.

Na dnevnom redu bilo je čak 15 tačaka iz domena funkcionisanja rada Opštinskog veća. Prihvaćen je i Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JKP „Badnjevo“. Kada je reč o ovoj firmi ona je bila u centru zbivanja u još nekoliko tačaka dnevnog reda, tako je usvojeno i poskupljenje vode za 5%, tako da će cena vode sada iznositi 38,97 dinara.

Opštinsko veće je usvojilo i izdvajanje novčanih sredstava iz budžeta u iznosu od 831.840 dinara za nabavku metalnih otvorenih kontejnera za JKP „Badnjevo“. Poznavajući probleme sa kojima se suočava sam Negotin kao i ostala naseljena mesta na teritoriji Negotinske Krajine, ovo izdvajanje novca za kontejnere može biti veoma pozitivno jer će omogućiti i uslovno rečeno pokrivanje većeg dela naše opštine kojima su kontejneri deficitarni.

Po 40.000 dinara izdvojeno je iz opštinskog budžeta za jednokratnu pomoć Trifunović Borki iz Tamniča i Adamović Jovanu iz Urovice za sanaciju štete od požara sa kojima su se ovi meštani suočili ove godine.

Zatim doneto je još nekoliko odluka a doneto je i Rešenje o obrazovanju Komisije za socijalna pitanja.

Ono što je takođe vredno pomena sa 42. sednice Opštinskog veća tiče se usvajanja preporuke člana veća, Todorović Dejana. Pomenuti član veća, zbog sveukupnog stanja JKP „Badnjeva“, koje nije na zavidnom nivou predložio je smanjenje zarada direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u ovoj firmi. Ova preporuka je usvojena od strane Opštinskog veća i biće upućena Nadzornom odboru komunalnog preduzeća na dalje razmatranje. Preporuka za smanjenje zarada zaposlenima u ovom preduzeću je logično rešenje s obzirom da je JKP „Badnjevo“ dugi niz godina u delikatnoj situaciji. Ipak, konačan sud u vezi ove tačke dnevnog reda poslat je na dalje razmatranje i javnost u Negotinu će uskoro biti informisana o ishodu istog.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

23 # Zika 03-09-2015 15:18
Ma taj komunal je odavno zreo za ispitivanje. Naplacuju vodu za pice a isporucuju tehnicku vodu. Neka naprave analizu vode u celoj ostini, po standardima EU i neka onda kazu gde sme voda bez ogranicenja da se pije. Ali da rezultati budu objavljeni pod punom LICNOM krivicno i materijalnom odgovornosscu. Pa kada neko dokaze da tamo negde u nekom selu dobija neispravnu vodu, ovaj sto je potpisao rezultate neka ide odmah u zatvor.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
24 # Misli svojom glavom 02-09-2015 22:13
Niski udarci Golubu i ovako je SPS,ali istina je da komunal posluje ispod svakog nivoa.No niko ne piše o zapošljavanju u Domu kulture koji inače imaju ne višak,nego previšak radnika.Ali to ne važi za kadrova SNS-a,koje lično Jova pred.Opštine Negotin zapošljava telefonskim pozivom,dovoljno je da su kadar SNS-a i da imaju suknju.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
23 # Igor 02-09-2015 21:51
O poskupljenju nije bilo reci pre izbora, samo o novim radnim mestima, nove fabrike, kako ce Negotin da cveta... bla, bla... :D x)
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
32 # Misli svojom glavom 03-09-2015 11:51
Tačno, pa su najavljivali nove industrijske zone, investitore, pa su najavljivali da će Vodoprivredna zajednica da pređe na opštinski budžet. I sve je bilo super dok nisu došli na vlast. A onda je skupina političkih amatera uzjahala Negotin i zaposlila žene, decu, sve koje su mogli na državne jasle. I sad puji pike ne važi. Pašće sa vlasti isto kao što su i došli - gromoglasno. A Negotin će da slavi odlazak najgore vlasti u istoriji Negotina. Putuj, Jovo, na sledeću hidroelektranu i vodi svoje "stručnjake" sa sobom. Bilo, ne povratilo se.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
57 # sinisa mirovic 02-09-2015 20:28
JKP Badnjevo nije na budzetu,platu primaju radnici onda kad je zarade i to po 30% nekad manje nekad vise i sa kasnjenjem od nekoliko meseci.Sta je sa pravim budzetskim korisnicima ,niko nema visak radnika ,plarta 1 i 15 u mesecu.
Kontejneri su namenjeni za sela u kojima ce morati da se sakuplja komunalni otpad po zakonu koje JKP ispunjava .Da li se neko pitao ko to finansira ako odvozenje otpada ne placaju gradjani iz tih sela ni skupstina opstine .Pa placaju radnici JKP ,a da li se neko pitao zasto?
Zasto bi neko bio primoran da radi protiv sebe ?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
42 # Nikola 02-09-2015 21:17
Ja ne znam ko piše ova saopštenja, nije u pitanju povećanje cene već godišnje usklađivanje sa inflacijom što rade sve komunalne organizacije u Srbiji. A slažem se, komunalni resursi se troše na bahato ispunjavanje želja lokalnih opštinskih moćnika koje niko ne plaća. U prevodu, dobijaju se politički poeni preko leđa JKP-a i svih građana Negotina koji ne dobijaju ili neće dobijati dovoljno dobru uslugu! Na kraju komunalci krivi za sve, građani trpe, a predobri i prepošteni opštinari su super!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
27 # petar mitic 02-09-2015 21:01
JKP Badnjevo nema visak radnika, ima visak sefova. Svaki treci zaposleni u komunalu je neki sef, nista ne radi, a plata sefovska. Sto se iznosenja smeca tice sta da platim? Sve sto ispadne iz kante tu i ostane. Pogledaj koliko smrdi tzv Zelena parking pijaca, ne moze se proci pored nje koliko smrdi. Na zapadu se placaju izvrsene usluge, jedino kod nas se naplacuju usluge koje ne izvrsavate, jos i kukate.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com