Danas je održana 44. sednica Opštinskog veća. Šta je usvojeno, a na koje Odluke nije data saglasnost veća možete pročitati na portalu East Side.

Zbog uočenih nedostataka, Opštinsko veće nije dalo saglasnost na Odluku nadzornog odbora JKP „Badnjevo“ o utvrđivanju cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom, ali je prihvaćen predlog nadzornog odbora ovog javnog preduzeća o utvrđivanju valute plaćanja varijabilnog i fiksnog dela iznosa za predstojeću sezonu grejanja. Tako će svi oni koje toplotnom energijom snabdeva JKP „Badnjevo“ varijabilan deo za narednu grejnu sezonu plaćati 7 meseci.

Veće nije prihvatilo ni Predlog raspodele sredstava iz budžeta namenjenih za finansiranje, razvoj i unapređenje fizičke kulture za 2015. godinu.

Opštinsko veće je usvojilo i predlog Rešenja o razrešenju v.d. direktora Istorijskog arhiva Negotin i predlog Rešenja o imenovanju Nenada Vojinovića za direktora, inače dosadašnjeg v.d. direktora Istorijskog arhiva.

Nakon obrazloženja direktora JP za građevinsko zemljište, Dragana Mijucića, veće je utvrdilo predlog Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu i dopunu programa rada sa finansijskim planom obezbeđenja utroška sredstava Javnog preduzeća za građevinsko zemljište opštine Negotin za tekuću godinu.

Između ostalog, data je i saglasnost na osnovu molbe za finansijsku pomoć za nastavak izgradnje započetih hramova, upućene od strane Arhijerejskog namesništva negotinskog. Za nastavak radova na izgradnji crkve u Aleksandrovcu i Crnomasnici biće izdvojeno 2.106.494 dinara, odnosno 2.345.334,80 dinara.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com