Prema usvojenom cenovniku Nadzornog odbora negotinskog komunala, građani će grejanje tokom 6 aktivnih meseci rada toplana ili  tzv. varijabilni deo, plaćati po ceni od 6,72 dinara po kilovat satu isporučene toplotne energije, odnosno 7,26 dinara, sa uračunatim PDV-om.

Foto: East Side

Današnjoj sednici SO Negotin, koja je počela utvrđivanjem dnevnog reda sa 16 tačaka, potvrđivanjem mandata odborniku Srpske napredne stranke, Marijani Majstorović i podnošenjem izveštaja o devetomesečnom izvršenju budžeta, neočekivani tok dali su odbornici opozicione LDP. Oni su svoj protest,  zbog kako su rekli, neprenošenja skupštinskih zasedanja, na jednoj od tri televizije za koje se iz budžeta opštine izdvajaju sredstva za informisanje po ugovorima o poslovno-tehničkoj saradnji, izrazili isticanjem mini transparenta na kome je pisalo: Ćutim da se čujem. Sednici SO Negotin danas su, uz članove Opštinskog veća i funkcionere Opštine, prisustvovali i predstavnici građana, zainteresovani za ishod odluka u vezi tinjajućeg problema cena grejanja za ovu sezonu, sa kojima nisu saglasni. Bez obzira na polemičke tonove koji su obojili raspravu o Izmenama tarifnog sistema za obračun toplotne energije za tarifne kupce i saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JKP "Badnjevo" Negotin o utvrđivanju cenovnika grejanja, po novom načinu obračuna i naplate toplotne energije, obe predložene tačke dnevnog reda prihvaćene su glasovima odbornika većinske koalicije stranaka okupljenih oko srpskih naprednjaka (SNS) i SPS-a. Prihvatanje ovih odluka, protiv kojih je iznošenjem niza argumenata bila odbornička grupa LDP, nije pratilo i obrazloženje nadležnih sa skupštinske govornice - šta se dogodilo sa zaključkom od 14. novembra, kada su odbornici: obavezali JKP "Badnjevo" da povuče izdate račune za period od 15. do 31. oktobra i građanima izda nove, za isti period, po cenama za koje je jedino i imalo saglasnost osnivača, opštine Negotin. Tek na pitanje novinara, po završetku sednice, predsednik SO Negotin, dr med. Ljubisav Božilović je odgovorio da će na tom zaključku Skupština i dalje insistirati i da je po njima (Skupštini),  JKP "Badnjevo" u obavezi da za sporni period u oktobru, korisnicima grejanja, izda nove račune.

Podsećamo da je zakonski rok za plaćanje tih računa istekao još 18. novembra i da za svaki dan kašnjenja JKP "Badnjevo" obračunava odgovarajuću zateznu kamatu. Zbog toga ostaje i nedomuca izveštača, kada će i na koji način skupštinski zaključak biti uvažen od strane JKP "Badnjevo", kao jedinog pružaoca usluge grejanja za oko 13% stanovnika na gradskom području, za koje neko izgovori da imaju "privilegiju" jer su priključeni na daljinske sisteme, sa kojih, uzgred, bez obzira na visok stepen nezadovoljstva, ne mogu biti isključeni, sve i da pišu molbe negotinskom komunalu koji se poziva na svoju odluku, prema kojoj isključenja sa sistema nisu moguća?

Zbog mnogih nejasnoća, pozivanja na zakonsku regulativu i druge propise, a to je činio svako od diskutanata u skladu sa mišljenjem koje je obrazlagao, posle devetog zasedanja lokalne skupštine u Negotinu, redakcija East Side portala zadržava pravo da se, pre bilo kakvih informacija, koje bi mogle da dovedu do novih nedoumica u javnosti, detaljnije, narednih dana, pozabavi temama vezanim za cene grejanja i novi način naplate u Negotinu i izmenama tarifnog sistema. Sa sednice SO Negotin prenosimo i da su odbornici usvojili odluku o devetomesečnom izvršenju budžeta opštine za period januar-septembar ove godine, odluku o dodeljivanju posebnog statusa kompleksu Rajačkih pivnica, odluku o pristupanju izradi plana detaljne regulacije za prostor kod železničke stanice u Negotinu, odluku o davanju saglasnosti na tekst sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između grada Zaječara i opština Majdanpek, Kladovo, Bor, Negotin, Knjaževac i Boljevac i još desetak iz delokruga rada lokalne Skupštine. Odbornici su odluke donosili većinom glasova, a prvoj decembarskoj sednici je prisustvovalo 39 od 45 odbornika koliko ih ima negotinska Skupština.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

11 # dragan 10-12-2014 00:29
mi se grejemo na drva i mnogo više para dajemo na grejanje
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Nadica 10-12-2014 10:27
A ako misle da je privilegija neka nas isključe i mi ćemo da se grejemo sami!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Nadica 10-12-2014 10:25
O ,grejanje je jevtinije na drva evo činjenice za grejanje stana od 44 kvadrata plaćali smo oko 60 000 dinara sto bi neko na vreme mogao da kupi više od 20m drva i za to da greje kuću od 150kvadrata.A sada hoće da povećaju pa ćemo moći da kupimo 30m drva i tdd...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
03 # goxy 09-12-2014 16:14
stvarno neverovatno je da neko ne moze ili ne sme da snima sednicu. ustvari bolje tako da se ne naslusamo gluposti
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # alu_Bajat 09-12-2014 14:53
neznam ovi se svadjaju a narod grabisi i placa. a uskupstinu sede i prime plate
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # djeks 09-12-2014 11:12
Sramota teska ova nasa skupstina
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # Twitterman 09-12-2014 09:54
Direktor JKP malo vređa. Po čemu su korisnici privilegovani? Je l po tome što plaćaju godišnje preko 1000 evra za drva? 2 i više puta više nego što je potrebno da se greju na druge energente. Ili po tome što održavaju taj Komunal svojim redovnim plaćanjem preko 30 godina. Njegovo procentualno sagledavanje je mešanje baba i žaba, jer ne mogu da se porede domaćinstva na selu i kompleksi zgrada u gradu. Ti korisnici izdržavaju taj Komunal i ovo im je izgleda, hvala.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
10 # dragoljub 08-12-2014 21:22
privilegija
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com