U prvoj fazi racionalizacije svih celina u sistemu lokalne samouprave opštine Negotin, maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme sveden je na 480 radnika, ili za 23 manje u odnosu na stanje s početka izrade ovog planskog dokumenta, oktobra prošle godine. 

Maksimalan broj zaposlenih po organizacionim oblicima u sistemu lokalne samouprave opštine Negotin za 2015. godinu, Odlukom usvojenom na sednici Skupštine opštine, održanoj danas, sveden je na 480. Prema predlagaču Odluke, koja je rađena u saradnji sa direktorima i predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, iz javnog sektora opštine Negotin će otići 23 radnika, po proceduri predviđenoj republičkim zakonom. To znači da je na početku izrade akta o racionalizaciji, oktobra prošle godine, u  svim celinama u sistemu lokalne samouprave u Negotinu bilo zaposleno 503 radnika. 

U prvoj fazi racionalizacije u Srbiji, budući da će ona trajati do 31.12.2018. godine,  u sistemu javnog sektora opštine Negotin, maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme biće manji i u odnosu na postojeći akt Vlade Srbije, kojim je utvrđeno da opština Negotin može imati najviše 490 zaposlenih na neodređeno vreme. 

Za ovakvu odluku glasalo je 28 odbornika, protiv ih je bilo 5 dok je u konačnom ishodu povodom ove odluke jedan odbornik bio suzdržan. Odbornička grupa LDP –ea, iz koje je i postavljeno pitanje zašto se „otpušta“ veći broj radnika od zakonom predviđenog,  nije učestvovala u glasnju. Današnjoj 22. redovnoj sednici SO Negotin prisustvovalo je, inače, 38 odbornika od 45 koliko ih ima u aktuelnom sazivu, sa većinskom skupštinskom koalicijom stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke i SPS-a.  

 Odbornici SO Negotin su danas doneli Odluku o izmenama i dopunama odluke o mesnoj samoupravi, Odluku o usvajanju Izveštaja o radu Predškolske ustanove „Pčelica“ za 2015/2016. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na godišnji plan rada jedine predškolske ustanove za isti period. Većinom glasova, data je saglasnost za izmenu rešenja o imenovanju članova UO „Pčelice“. Odbornici su danas radili bez dopuna po predloženom dnevnom redu na kome je bilo pet tačaka za izjašnjavanje u skupštinskom zdanju. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # Narandzasti 24-01-2016 15:53
Bas me interesuje kriterijum pri odredjivanju viskova.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com