U ponedeljak 7. marta, održana je 64. po redu sednica Opštinskog veća, kojom je predsedavao Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin.

Na jučerašnjoj sednici članovi Opštinskog veća su razmatrali i usvojili predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem o obezbeđenju i utrošku sredstava JP za građevinsko zemljište opštine Negotin za period od 01.01.2015. do 31.12.2015. godine. Dragan Mijucić, direktor JP za građevinsko zemljište opštine Negotin, obrazložio je većnicima godišnje prihode i rashode ovog preduzeća. Naime, oni su za prethodnu godinu  iznosili su 204.688.939,56 dinara. Sredstva su utrošena na sledeći način:

Takođe je usvojen i predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za urbanističko planiranje i projektovanje opštine Negotin za 2015. godinu. Po rečima direktorke Valentine Nikolovske, najvažniji poslovi koje je Zavod realizovao u prethodnoj godini, su usvajanje Plana detaljne regulacije za turističko rekreativni kompleks „Dunavski biser“ i Plan detaljne regulacije kompleksa Rajačkih pivnica u opštini Negotin.  

Na 64. sednici, većnici su usvojili i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o utvrđivanju autobuskih stajališta u linijskom prevozu na teritoriji opštine Negotin, kojom su uključena stajališta kod Pedagoške akademije u oba pravca, u ulici Stanoja Gačića, kod OŠ „Branko Radičević“,u oba smera, u ulici Dobrile Radosavljević, kod OŠ „Vera Radosavljević“ u oba smera i  u ulici Stanka Paunovića, kod ulice Ivo Lola Ribar, kod OŠ „Vuk Karadžić“, u oba smera.

Opštinsko veće je usvojilo i dva Zaključka, i to Zaključak o ustupanju na korišćenje JKP „Badnjevo“ opreme za zaštitu životne sredine, nabavljene iz sredstava Projekta „Novi poslovi za čistiju budućnost – socijano preduzetništvo“, kao i Zaključak o odobravanju iznosa od 300.000 dinara Centru za socijalni rad na ime jednokratne novčane pomoći porodiljama sa više dece, koja ima za cilj da se  podstakne   povećanja nataliteta u opštini Negotin.

Članovi opštinskog veća su razmatrali i usvojili  i predlog Odluke o odobravanju programa raspodele sredstava iz budžeta opštine Negotin namenjenih za finansiranje, razvoj i unapređenje fizičke kulture u 2016. godini, i to: 

  • za takmičarski sport predviđen je iznos od 22.390.000,00,  
  • za školski sport 700.000,00 
  • za rekreativni sport 1.010.000,00, 
  • za održavanje sportskih objekata i terena 3.600.000,00 
  • za stručnu službu Sportskog saveza i realizaciju programa 2.300.000,00 dinara.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

10 # Negotinac 09-03-2016 05:54
Ko je ovo napisao? Vi ili opštinari? Ja koliko znam. Prihodi i rashodi su dve različite stvari! Zasto ovde ima samo rashodi onda? Gde su prihodi?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com