Juče, 24. marta,  je održana 65. po redu sednica Opštinskog veća, kojom je predsedava Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin.

Na sednici je utvrđen predlog Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu i dopunu programa poslovanja sa finansijskim planom Javnog preduzeća za komunalne delatnosti „Badnjevo“ Negotin za 2016. godinu. Izmena i dopuna se odnose na projekciju rashoda u 2016. godini, kojom se  umanjuju troškovi bruto zarada, a u istom iznosu se dodaje nova stavka za otpremnine radnika. Budući da je iznos troškova isti, konačan iznos planiranih rashoda neće biti promenjen. Usvojeni su i izveštaji o radu sa finansijskim planovima za 2015. godinu, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Turističke organizacije opštine Negotin i Centra za socijalni rad.

Opštinsko veće je potom razmatralo i utvrdilo predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije koridora dalekovoda 110kV između TS 110/35kV „Mosna“ i TS 110/35kV „Nikine vode“, deonica na teritoriji opštine Negotin, s ciljem obezbeđenje prihvatljive sigurnosne udaljenosti između planiranih dalekovoda i vetrogeneratora planiranih u sklopu vetroparka „Nikine vode“ .

Većnici su na 65. sednici izglasali novi predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama u opštini Negotin, kojim se precizira rok za plaćanje lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i korišćenje reklamnih panoa uključujući isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju opštini, kao i visina novčanih kazni. Utvrđen je i predlog Odluke o lokalnim administrativnim taksama, kao i predlog Odluke o boravišnoj taksi opštine Negotin, kojom  se uvodi obaveza plaćanja ove takse, utvrđuje visina, rokovi, način plaćanja i korišćenja boravišne takse kao izvornog javnog prihoda opštine Negotin.

Članovi Opštinskog veća razmatrali su i usvojili predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pijacama na teritoriji opštine Negotin, radi usklađivanja važeće Odluke sa slučajevima koji se pojavljuju na terenu.

Utvrđen je i predlog Odluke o javnom okupljanju na teritoriji opštine Negotin. Ovom Odlukom se utvrđuje prostor na kome nije dozvoljeno javno okupljanje više od 20 lica radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva, drugih sloboda i prava u demokratskom društvu, a to su mesta na kojim preti opasnost od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine.

Većnici su juče usvojili i predlog Odluke o besplatnom prevozu određenih kategorija putnika na teritoriji opštine Negotin, kojom se prava na besplatan prevoz garantuju deci i  pratiocima dece koja  pohađaju  pripremni predškolski  program na udaljenosti većoj od dva kilometra od sedišta škole, svim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji žive na udaljenosti većoj od četiri kilometra od sedišta škole, deci i učenicima sa smetnjama u razvoju, kao i njihovim pratiocima i zaposlenim u školama.

Utvrđen je i predlog Odluke o matičnim područjima, kojom će teritorija opštine Negotin biti podeljena na devet umesto osam matičnih područja, a novo matično područje je Urovica, zatim predlog Odluke o utvrđivanju zakupnina i naknade za korišćenje poslovnog prostora u svojini opštine Negotin.

Opštinsko veće je dalo  saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JKP „Badnjevo“ na plan postavljenja prodajnih mesta na zelenoj pijaci, kao i na Odluku o raspisivanju licitacije za period 01.04.2016. – 28.02.2017. godine. Licitacija će biti održana 30. marta za preostalih 95 tezgi i 16 vitrina.

Većnici su razmatrali i odobrili sredstva po zahtevima građana.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # malogadjanin 25-03-2016 12:52
naravno,mi mucenici nemamo pojma sta se tamo desava
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com