U programu Aleksandra Vučića najveći broj tačaka, odnosno polovina,  odnosi se na ekonomiju, dok se ostale tiču obrazovanja, zdravstva i evropskih integracija.


Prva tačka se tiče novih radnih mesta i podrazumeva smanjenje nezaposlenosti i ulaganje u nova radna mesta za budućnost: IT , preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, direktna strana ulaganja,  industrijski parkovi,  itd.


Sledeća tačka je uravnotežen budžet, tačnije rešavanje problema iz prošlosti kao što su NPL’s, restrukturiranje duga, preduzeća u državnom vlasništvu,  privatizacija, energetika.


Treća tačka se odnosi na povezivanje Srbije sa svetom kroz ulaganje u infrastrukturu i turizam kako bi Srbija postala regionalno saobraćajno čvorište:


Premijer je pod četvrtom tačkom naveo pokretanje poljoprivrede, tačnije podsticanje naših zemljoradnika da uvećaju i prošire proizvodnju: dodata vrednost, vrednosni lanac, marketing Reforma u oblasti poljoprivrednog zemljišta, reforma podsticaja, subvencija.


Sledeća tačka se odnosi na kvalitetno obrazovanje mladih kroz reformu obrazovnog sistema Srbije i podrazumeva: TVET , dualno obrazovanje, reformu visokog obrazovanja, kao isveobuhvatne programe za mlade.


Šesta tačka je  zdravlje na prvom mestu i obuhvata novi plan za zdravstvenu zaštitu,rad na prevenciji bolesti, uređenje zdravstvenih ustanova, smanjenje vremena čekanja, veći kvalitet nege, rešavanje pitanja strukturnih troškova.


Vučić smatra i da treba obezbediti pravedno društvo kroz borbu protiv korupcije i podršku onima kojima je najpotrebnija kroz pravedniji sistem socijalne zaštite odnosno preusmeravanje socijalne zaštite na one kojima je zaista najpotrebnija.


Kao osma tačka navodi se sistem koji služi građanima tačnije korenite promene ka efikasnom javnom sektoru kroz racionalizaciju broja zaposlenih u cilju efikasnosti,
eliminisanja birokratije, E-vlade.


Sledeća tačka je očuvanje bezbednosti zemlje, odnosno borba protiv kriminala, očuvanje nacionalne bezbednosti i borba protiv terorizma, zaštita od katastrofa, kao i zaštita životne sredine.


Poslednja tačka  Vučićevog programa je put Srbije u Evropsku uniju.


Ovo su polazne tačke, koje će u programu biti detaljno razrađene, a stavka od njih će biti obrađena na deset strana.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com