Još nije isplaćen novac građanima koji su dežurali pored biračkih kutija na izborima. Umesto plaćanje na ruke kao što je do sada bila praksa , sada se dnevnice isplaćuju direktno na tekući račun kontrolora. 

 

Kako saznaje ES portal, isplata je počela te je stalni sastav kontrolora na prethodnim Republičkim izborima dobio svoju dnevnicu, međutim, prošireni sastav izbornih kontrolora još uvek nije isplaćen. 

Kao što znamo, RIK (Republička izborna komisija) odlučila je da se dežurstvo, odnosno, kontrolori na nedavno završenim izborima isplaćuju preko ličnih tekućih računa, umesto dosadašnje prakse kada su dobijali svoje dnevnice na ruke. Međutim, problem je nastao jer je veliki broj onih koji su vršili ulogu kontrolora na izborima bez otvorenog tekućeg računa, pa otud i najveći zastoj oko ovih isplata u istočnom i južnom delu Srbije. 

Kako saznaje ES portal, dnevnice su isplaćene stalnom sastavu kontrolora na teritoriji Negotinske Krajine, a prošireni sastavi još uvek čekaju na isplatu jer je veliki broj onih koji su bez tekućih računa (preko 2.000 kontrolora). Ipak, saznali smo da će ovih dana početi i isplata dnevnica građanima koji su dežurali pored biračkih kutija na izborima i naravno onima koji su u međuvremenu otvorili tekuće račune i predali nadležnima sve potrebne podatke kako bi im novac „legao“ na račun. 

Podsećanja radi, dnevnica građana koji su dežurali pored biračkih kutija na Republičkim izborima iznosi 1.500 dinara. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # Nikola 13-07-2016 13:02
Bile isplate!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
13 # Sloba 04-07-2016 19:59
Bice isplaceno 2018 godine kada nam i bude bolje kako je obecano. :D
Trazili ste, gledajte!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com