Ministarstvo za rad je u protekle tri godine kroz konkurse za unapređenje položaja OSI u Republici Srbiji finansijski podržalo 16 projekata kojima je putem uklanjanja arhitektonskih barijera omogućen pristup u 36 objekata, od značaja za osobe sa invalididtetom

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin i predstavnici Foruma mladih sa invaliditetom Beograd prisustvovaće danas, ispred Policijske uprave u  Boru, primopredaji guseničara za savladavanje stepeništa i arhitektonskih prepreka za osobe sa invaliditetom. Nabavka guseničara je rezultat saradnje pomenutog Ministarstva i Foruma mladih sa invaliditetom na projektu „Pristupačne policijske stanice u Srbiji“.

Ministarstvo za rad je u protekle tri godine kroz konkurse za unapređenje položaja OSI u Republici Srbiji finansijski podržalo 16 projekata kojima je putem uklanjanja arhitektonskih barijera omogućen pristup u 36 objekata, od značaja za osobe sa invalididtetom. Pored toga, Ministarstvo je do sada finansiralo i uklanjanje arhitektonskih barijera ispred 24 zgrade policijskih uprava širom Srbije i na još desetak ustanova. 

foto: LOBI INFO, (https://www.lobi-info.rs/nasa-opstina-nabavila-sedam-gusenicara-za-invalidska-kolica/)

Što se današnje posete sedištu Borskog okruga tiče, ministar Vulin će se u prostorijama PU sastati sa predsednikom opštine Bor, Živoradom Petrovićem i direktorima ustanova koje su u nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vericom Čarapić (Filijala Fonda PIO), Sonjom Stanković (Filijala NSZ ), Mirjanom Mitrović, direktorkom Centra za socijalni rad u Boru i Jasminkom Vezurić, šeficom Odseka Inspektorata za rad za Borski okrug.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com