Republička izborna komisija (RIK) za glasanje na izborima za predsednika Srbije, 2.aprila, odredila je u Srbiji 8.253 biračka mesta. U opštini Negotin utvrđena 72 biračka mesta.

 

Rešenjem o određivanju biračkih mesta za glasanje na izborima za predsednika Srbije, raspisanim za 2.april, RIK je ustanovila 8224 biračka mesta u opštinama i gradovima. Određeno je i 29 biračkih mesta unutar zavoda za izvršavanje zavodskih sankcija, od kojih je biračko mesto broj 18 u prostorijama Okružnog zavoda u Negotinu, a na kojem će glasati birači koji se nalaze u pritvoru ili na izdržavanju zavodske sankcije.

Suštinski, broj biračkih mesta promenjen je u odnosu na predhodne izbore samo na onim mestima gde je došlo do povećanja broja birača, kao u opštini Voždovac koja dobija dva biračka mesta više, u Kraljevu, Nišu i opštini Rakovica gde je uvedeno po jedno novo biračko mesto, odnosno do smanjenja broja birača zbog koje je i ukinuto po jedno biračko mesto, kao u Krupnju i Užicu.

U samoj opštini Negotin glasaće se na 72 biračka mesta, od kojih su 17 u samom gradu, a 55 u selima. East side objavljuje spisak biračkih mesta sa tačnim adresama i područjima koje dato biračko mesto obuhvata.

Kako navode u republičkoj izbornoj jedinici, biračka mesta u inostranstvu i na Kosovu i Metohiji biće utvrđena posebnim rešenjem do 12. marta. Ta odluka će biti doneta nakon što RIK dobije predlog iz Ministarstva spoljnih poslova, odnosno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Utvrđen je i numerički prikaz merila za imenovanje radnih tela Republičke izborne komisije po kojem će, od ukupno 847 članova tog tela, SNS imati 220 članova, SRS 146, DS 99, DJB 86, LDP-LSV-SDA 60, SPS 47, Dveri 47, Nova Srbija-Pokret za spas Srbije 33, SDS-NPS 33, SDPS 22, PUPS 19, JS 13, Pokret socijalista - Narodna seljačka stranka i Ujedinjena seljačka stranka 11 i SVM - Partija za demokratsko delovanje 11. 

RIK je doneo odluku da će o toku glasanja na pojedinim biračkim mestima, izabranim po sistemu slučajnog izbora, radna tela obaveštavati Republičku izbornu komisiju putem veb aplikacije, a tamo gde nema internet veze putem faksa, a da će ukupan broj birača koji su glasali dostavljati u 10, 14 i u 18 sati.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com