U zavisnosti od agencije i uzorka, ali i vremena analize podataka sa birališta, odziv birača u Srbiji kreće se do 33,2 odsto, koliku je izlaznost zabeležila agencija Ipsos u 15 sati.

 

Poslednji podaci Republičke izborne komisije odnose se na 14 sati. Radna tela RIK-a beleže u Srbiji izlaznost od 29,94 odsto birača, bez Kosova i Metohije. U centralnoj Srbiji do 14 sati izašlo je 29,82 odsto birača, Vojvodini 30,17 odsto birača, a u Beogradu 31,84 odsto birača. 

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, Miladin Kovačević, upoređujući izlaznost na izborima 6.maja 2012. takođe do 14 sati, istakao je da je u Srbiji bez Kosova i Metohije glasalo 31,67 odsto upisanih u birački spisak, a da je u prvom krugu ukupna izlaznsot bila 57,73 odsto. U drugom krugu, podsetio je Kovačević, izlaznost do 14 sati, 20.maja 2012. iznosila je 23,18 odsto, rekao je Kovačević, a ukupna izlaznost 46,28 odsto.

CESID do 14 sati beleži izlaznost od 29,1 odsto birača ili za 0,6 odsto manje nego na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. Najveća izlaznost se, navode u CESID-u beleži u Beogradu 31 odsto, pa u Vojvodini 28,8 odsto.

CRTA posmatračka misija “Građani na straži”, da je do 13 časova, glasalo 25,1 odsto građana upisanih u birački spisak.

Po podacima regionalnog koordinatora CRTE Zvonka Damjanovića u Borskom okrugu i u opštini Negotin odziv birača je na nivou proseka Srbije, ali je izlaznost u opštini Negotin, u onim sredinama koje imaju veliki broj ljudi na privremenom radu u inostranstvu, slab.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # velja komunista 03-04-2017 19:19
ovaj nije skoro sko nkte,nema pare da kupi grickalicu a doso da glasa za bolje sutra
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com