Prema poslednjim analizama, odziv birača do 16 sati u Srbiji kretao se oko 37 odsto.

 

Do 16 časova na glasanje za predsedničke izbore, ističe CRTA posmatračka misija “Građani na straži”, izašlo je ukupno 37 odsto građana upisanih u birački spisak. Statistička greška je iznosila  +/- 0,8 posto. U poređenje u sa prošlogodišnjim parlamentranim izborima to je manje za 2,6 odsto.

I CESID navodi da je prosečan odziv birača u Srbiji 38 odsto, dok je prema podacima Ipsosa do 16 časova glasalo 36,8 odsto birača, a  na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima izašao je 38,7 odsto birača.

Inače, sprovođenje izbora za predsednika Srbije pratiće ukupno 1.955 domaćih posmatrača iz četiri udruženja i 126 stranih posmatrača iz 25 organizacija, izbornih komisija i ambasada.Od domaćih posmatrača izbore prati Udruženje “Građani na straži”, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), Cesid i Jukom.

U opštini Negotin CRTA prati izbore na četiri slučajna i reprezentativna uzorka, a CESID na osam.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

11 # velja komunista 02-04-2017 19:28
ja video dva pijana kontrolora,piju od muke ljudi,mjer pola od dnevnice mora ostave za stranku
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com