Vladimir Veličković, prvi čovek Negotina i zvanično je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika kako bi se stvorili zakonski uslovi za održavanje prevremenih lokalnih izbora.


 


Iako bi izbori u Negotinu u redovnom postupku trebalo da budu održani do narednog marta, ostavka Vladimira Veličkovića, predsednika opštine je omogućila da oni budu sprovedeni tri meseca ranije.

Jeste, podneo sam ostavku na funkciju predsednika opštine pre svega sa namerom da održimo prevremene lokalne izbore. Razlog toga je višestruk. Vođen situacijom da su nama redovni lokalni izbori u martu smatrao sam da ovo uopšte nije neka velika promena zato što će sada izbori samo biti tri meseca ranije”, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare Vladimir Veličković, predsednik opštine u ostavci.

Veličković je komentarišući aktuelnu situaciju u opštini Negotin naveo da njegova ostavka ne utiče na započete poslove, jer se oni realizuju planiranom dinamikom. Prevremeni izbori bi, kaže Veličković, omogućili da se u narednu godinu uđe sa “bolje startne pozicije u rešavanju problema”, jer više “nema vremena za gubljenje”.

Ne želim da sve ovo što radimo bude na nekoj pauzi, a kad to kažem mislim na martovske izbore, pa predizbornu kampanju koja bi trajala u narednoj budžetskoj godini, gde bi, naravno, opet trpela opština, odnosno građani, u smislu realizacije svih poslova koje smo planirali. Posle martovskih izbora bi ušli u formiranje nove vlasti i smatram da bi cela ta budžetska godina bila izgubljena što se tiče infrastrukturalnih radova i još nekih projekata koje mislim da će biti bitni i za građane i za razvoj naše opštine. Smatram da je to nepotrebno vreme koje bi izgubili u tom periodu”, istakao je Veličković.

On je naveo da je želja vladajuće koalicije da na vreme započne realizaciju “vizije infrastrukturnog i privrednog razvoja” kako se sa izborima u 2018. ne bi gubilo dragoceno vreme na formiranje vlasti, razne rebalanse budžeta i eventualne promene planova.

U ovom trenutku mi je želja da nemamo nikakav vakuum gde bi posle izgubili previše vremena za neke druge stvari. Ako neko razmišlja realno, ne pričam politički, shvatiće da je to bolje za nas. Ako neko hoće da ide samo kroz politiku, onda možemo da gledamo i tako da izgubimo još jednu godinu, ali ja smatram da više nemamo vremena. Neodgovorno bi bilo više gubiti vreme i baviti se politikanstvom, ali bukvalno”, rekao je Veličković.

Zakonski rok od 30 dana da se, po Veličkovićevoj ostavci, eventualno izabere neko drugi, ističe 6.novembra, ali je već sada izvesno da će po isteku roka biti formirani privremeni organi i raspisani izbori. Većinska vlast, koju od 2014. čine partije okupljene oko naprednjaka i socijalista, obavestila je nadležno Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu o svojoj nameri da ne održavaju sednice Skupštine opštine u narednom periodu.

Sednicu na kojoj bi se izabrao novi predsednik opštine mogla bi da zakaže i jedna trećina odbornika. Problem je, međutim, ko od političkih opcija u lokalnom parlamentu može da tu odluku izglasa sa minimum 23 glasa.

Da je kampanja počela, već je evidentno. SNS kao najjača politička opcija u lokalnom parlamentu započeo je već razgovore sa svojim koalicionim partnerima. Veličković je potvrdio da su pregovori počeli, a nije isključio ni mogućnost da na izbore SNS i njeni koalicioni partneri budu imali zajedničku listu.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Bojana Petrovic 30-10-2017 17:21
Ova budzetska godina je cela upropascena blagovremeno moraju da se pripreme da upropaste i drugu !
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
18 # np 25-10-2017 18:50
botovi,idite kod blagoja na pljeskavice,sendviči bajati
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
146 # Sale 24-10-2017 19:57
Bravo Velicko. Imas moj glas zbog nacina razmisljanja. Verujem da ces uspeti da pokrenes nase malo mesto!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
213 # np 24-10-2017 19:51
sad možemo mirno da spavamo!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
136 # jasmina 24-10-2017 19:35
Konacno da neko misli i na potrebe grada, a ne samo da sto duze bude u fotelji.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
135 # MARIJA 24-10-2017 18:55
Moje misljenje je da se nesto pozitivno dogadja. Sve dok nisam procitala tekst, mislila sam da je ostavka iz drugih razloga. Verujem da Velickovic moze da nastavi da se bori za nas grad. Mlad je i sigurno zeli da pokrene i investicije.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com