Na predlog Vladimira Veličkovića, predsednika opštine Negotin, članovima Opštinskog veća podeljena su zaduženja odnosno resori o kojima će brinuti u narednom četvorogodišnjem mandatu. Pet većnika iz starog saziva zadržalo je svoje resore, a četiri nova većnika zauzela su upražnjena mesta. Ponovo pokriven resor privrede.

Doktor Zoran Puslojić i Tatjana Panić, većnici su sa najdužim stažom u Opštinskom veću i oboje su prvi put izabrani još 2014. godine. Reizabrani su u februaru prošle godine, kada je, nakon smene Jovana Milovanovića, Vladimir Veličković prvi put izabran za predsednika opštine, a poverenje predsednika dobili su i u novom sazivu. Dr Puslojić, lekar specijalista interne medicine i gastroenterologije i hepatologije, biće i u naredne četiri godine zadužen za resor zdravstva, dok će Tatjana Panić, ekonomista u menadžmentu, koja je svoju profesionalnu karijeru novinara – voditelja, gradila u RTV “Krajina”, voditi brigu o kulturi, turizmu i informisanju, što je radila i u prethodnom mandatu. 

Svoje resore zadržala su još tri člana Opštinskog veća iz prethodnog saziva. Dalibor Ranđelović, diplomirani inženjer poljoprivrede brinuće o komunalnoj delatnosti, Dragiša Radulović, diplomirani politikolog za međunarodne odnose i dugogodišnji direktor RTV “Krajina” biće zadužen za uspostavljanje što bolje saradnje sa dijasporom. Resor omladine i sporta zadržao je Dalibor Mašić, bivši rukometaš “Hajduk Veljka” i sportski radnik. Sva trojica članovi Opštinskog veća bili od 21. februara do 27. oktobra 2017. godine, odnosno u vreme prvog mandata Vladimira Veličkovića na mestu predsednika opštine. 

U Opštinskom veću će ponovo biti pokriven resor privrede za koji je zadnji  put bio zadužen Dragoslav Cvetković, koji je smenjen sa te funkcije januara 2015. godine. U novom sazivu Veća, brigu o privredi vodiće Radiša Mladenović – Matalj. Mladenović, po struci inženjer tehnologije,  bio je direktor i zamenik direktora u nekoliko organizacionih jedinica u nekadašnjoj Industriji hemijskih proizvoda Prahovo, a jedno vreme i zamenik generalnog direktora. Trenutno radi kao pomoćnik direktora za tehnologiju i razvoj u Elixiru Prahovo. 1991. osnovao je privatnu pekarsku zanatsku radnju, kasnije razvio i radnju za proizvodnju i preradu mleka i mlečnih proizvoda, a od skora je uspešan i u vinogradarstvu i vinarskoj proizvodnji. Njegove firme trenutno zapošljavaju 50 radnika.

Diplomirani inženjer poljoprivrede, Dragan Radosavljević biće zadužen za poljoprivredu. Radosavljević je od 2008. godine zaposlen je u Poljoprivrednoj savetodavno stručnoj službi u Negotinu kao samostalni stručni saradnik iz stočarstva, a učestvovao je u više domaćih i međunarodnih projekata. 

Za resor obrazovanja biće zadužen Slobodan Dinulović, diplomirani inženjer za telekomunikaciju i profesor elektro grupe predmeta u Tehničkoj školi u Negotinu.

Za jedan od najzahtevnijih resora, socijalnu politiku, biće zadužen Miloš Gagić, diplomirani inženjer industrijske informatike i nastavnik u  OŠ “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu.  

Osim devet članova Opštinsko veće čine i predsednik opštine, koji je ujedno i predsedavajući i zamenik predsednika opštine, koji menja predsednika u slučaju sprečenosti ili odsutnosti.  

Shodno svojim nadležnostima, Opštinsko veće predlaže statut, budžet i druge odluke i akte koje donosi Skupština, neposredno izvršava i stara se o izvršavanju odluka i drugih akata skupštine opštine, donosi odluku o privremenom finansiranju u slučaju da Skupština opštine ne donese budžet pre početka fiskalne godine. Veće vrši i nadzor nad radom Opštinske uprave, poništava ili ukida akte Opštinske uprave koji nisu u saglasnosti sa zakonom, statutom i drugim opštim aktom ili odlukom koje donosi Skupština opštine, rešava u upravnom postupku u drugom stepenu o pravima i obavezama građana, preduzeća i ustanova i drugih organizacija u upravnim stvarima iz nadležnosti opštine, stara se o izvršavanju poverenih nadležnosti iz okvira prava i dužnosti Republike, odnosno autonomne pokrajine i postavlja i razrešava načelnika Opštinske uprave, odnosno načelnike uprava za pojedine oblasti.

Članovi Opštinskog veća će jedanput nedeljno, po utvrđenom rasporedu i po oblastima, dežurati u maloj sali zgrade Opštine Negotin i tada će građani moći da im se obrate radi rešavanja određenih problema, ostvarivanja određenog vida saradnje, kao i radi davanja predloga i mišljenja koje bi dovelo do unapređenja opštine Negotin. 

Na osnovu Odluke o naknadama odbornika, članova Opštinskog veća, predsednika i zamenika Predsednika Skupštine opštine, pomoćnika predsednika opštine, članova radnih tela Skupštine opštine i članova radnih tela koje obrazuje predsednik opštine Negotin, članovi Opštinskog veća imaju pravo na naknadu za svoj rad i to 4.000 dinara po sednici Opštinskog veća kojoj prisustvuju, 2.000 dinara za dežurstvo i 3.000 dinara, za prisustvo na sednici Skupštine opštine Negotin.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

05 # Keser 09-04-2018 02:33
Ma nije bitno i ovako propadosmo...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
612 # Iskreno 10-02-2018 07:47
Za ove mladje clanove svaka cast,ali mislim da mesto Radulovicu i Mladenovicu nije tu i da je njihovo vreme odavno proslo.
Zato mladi i napustaju ovaj grad.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
03 # Rade 09-04-2018 02:38
Ma napuštaju jer nema perspektive. A ovi to nažalost neće rešiti, mali je ovo grad, znamo se. Ali nema veze, dobra novčana nadoknada za (ne)rad.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
220 # np 14-02-2018 09:18
a i mladi su ti baš do mojega
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
05 # Mlađan 09-04-2018 02:34
Ne do mojega, nego do njegovoga.....
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
191 # Zoki 19-02-2018 09:39
A tebi, hejteru iz fotelje niko nikada nece biti dobar. Angazuj se, uradi nesto za svoju ulicu, grad, selo i prestani da hejtujes po difolifoltu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
19 # stole vo 22-03-2018 23:58
zoki,prvo što bi uradio,tebe bi poslao u solanu
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
015 # miki 09-02-2018 21:48
Dalibor Mašić - bivši rukometaš DA , ali sportski radnik - NIKAD . Bio je "tim menadjer" što ni on ni u rukometnom klubu neznaju šta je to i šta bi trebao da radi .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com