Opštinska liga Negotin je završena novim trijumfom Čubaraca! U Čubri se slavilo do ranih jutarnjih časova a pehar namenjen šampionu Opštinske lige uručen je na utakmici sa Smedovcem. 

Šampionsko slavlje Čubaraca

Opštinska liga Negotin ispunila je očekivanja fudbalskih sladokusaca ove sezone. Istina je da su Čubarci nakon preuzimanja prve pozicije malo "uskratili" šanse svojim protivnicima da se nadaju da mogu do trona i tako uveli finiš sezone u mirnu završnicu bez ikakve doze neizvesnosti. Bilo kako bilo, Čubarci su ove godine prikazali najviše ili bolje reći bili najkonstantniji tim. Što se tiče ostalih ekipa treba istaći Miloševo koje je briljiralo u drugom delu sezone ali i BSK 1934 iz Bukovča, ekipu koja je skoro bez greške odigrala drugi deo takmičenja. Sa druge strane najveće razočarenje priredila je ekipa Kovilova koja je iz neobjašnjivih razloga u potpunosti podbacila u prolećnom delu takmičenja i zauzela tek četvrtu poziciju na tabeli, a imali su veoma izgledne šanse da se domognu i trona. Urovica je na momente izgledala kao tim koji jedini može da dostigne zahuhtale Čubarce, ali je i ona dozvolila previše rezultatskih oscilacija što je na kraju bilo dovoljno samo za drugo mesto. Ako je za utehu, tim iz Urovice je najefikasniji tim ovog šampionata i čak je 75 puta tresla mrežu protivničkih golmana. Polet iz Jabukovca i Smedovac odigrali su sasvim solidno sezonu i imali pristojne partije ali čini se da je peto odnosno šesto mesto realan domet ovih timova. Mladi tim OFK Sikola imao je mnogo toga dobrog ove godine ali njihovo neiskustvo bilo je presudno u utakmicama sa ekipama iz samog vrha te je osmo mesto opravdano i zasluženo zauzeto. Šta reči za Malajnicu i Srbovo? To su timovi koji imaju dobar spoj mladosti i iskustva ali ove sezone imali su pozitivni "bljesak" samo nekoliko puta i opravdano nisu na samom vrhu iako se to očekivalo od njih. OFK Tamnič, ako je za utehu imao je bolju sezonu od prethodne dve kada je zauzeo poslednje mesto na tabeli. Sada je ispred Ratara, Graničara i Samarinovca i to se može smatrati blagim napretkom. Ipak, prema rečima trenera pojedinih ekipa Opštinske lige, Tamničani su mogli da se ove godine nađu i na sredini tabele ali olako izgubljeni bodovi na utakmicama kada su igrali kao domaćin sprečilo je njihov značajniji beg ka središtu tabele. Ratar iz Jasenice imao je nekoliko fantastičnih partija ali na kraju zauzeli su, zbog lošije gol razlike, samo 12. mesto. Graničar i Samarinovac potpuno su podbacili ove sezone a Aleksandrovčani ranim odustajanjem još više bacili mrlju na lošu sezonu. Samarinovac je u drugom delu sezone pokušao da se povrati iz loše polusezone ali povratak na pravi put trajao je nekoliko kola i na kraju poslednja dva kola nisu ni odigrali. 

Retrospektivom sezone delimično možemo biti zadovoljni iz razloga što je u drugom delu bilo puno mečeva koji su završavani pobedama za "zelenim stolom" ali ono čime trebamo biti zadovoljni jesu golovi i iznenađenja kojih je ova sezona u Opštinskoj ligi imala u popriličnom broju. 

Evo i rezultata poslednjeg kola za sezonu 2014/2015, kao i izveštaja sa pomenutih mečeva:

Rezultati poslednjeg kola

MALAJNICA - UROVICA 0:2

Urovica je ovom pobedom svoje izdanje ove sezone završila kao vicešampion. Bila je bolji protivnik na ovom gostovanju i sa dva gola rešila meč u svoju korist. Malajnica nije bila kompletna na ovom meču i jednostavno nije bila dostojan rival Urovici. 

MILOŠEVO - SRBOVO 7:2

Goleada za kraj! Pravi fudbalski spektakl u izdanju ekipe Miloševa, a glavnu ulogu odigrao je iskusni Stevanović koji je čak pet puta pogodio mrežu nemoćnog golmana Srbova. Istina, Srbovljani su zatresli mrežu domaćina dva puta ali Stevanović je jednostavno bio nezaustavljiv na ovom meču. Fudbaleri Miloševa ovim rezultatom stavili su tačku na sasvim solidna izdanja ove sezone.

ČUBRA - SMEDOVAC 4:1

Čubra bez ikakvog opterećenja i u slavljeničkoj atmosferi dočekala je solidne Smedovčane i ubedljivo i potpuno zasluženo slavila sa 4:1. Ovo je jedno od najboljih izdanja Čubaraca pred domaćom publikom i uz mnogo šansi postigli su četiri gola za novi i to 22. trijumf ove sezone. Ekipa Smedovca nije pružila partiju koja se očekivala od njih te su dosta grešaka napravili na sredini terena što su domaći fudbaleri iskoristili i kaznili. 

RATAR - OFK SIKOLE 2:4

Kao po navici, u Jasenici ponovo viđeno dosta golova. Jednostavno to je tako kada vam na gostovanje dođe ekipa koja voli da se nadigrava a pritom i fudbaleri Jasenice igraju otvoreno. Viđeno je šest prelepih pogodaka a pobedu odnose mlađani gostujući fudbaleri. Pre svega na ovom meču presudila je brza navala gostiju kojoj domaća odbrana nije mogla u potpunosti da parira. Sasvim zslužen trijumf Sikoljana u prelepoj igri i jednog ali i drugog tima. 

BSK 1934 - OFK TAMNIČ 2:0

Dva dosuđena penala za domaćina bila su dovoljna za egzekuciju smirenih fudbalera BSK-a. Tamnič je odolevao do 60. minuta odnosno do dosuđenog jedanaesterca za goste, a nakon vođstva domaćina usledila je odlična akcija gostiju i šansa za poravnanje, ali je golman BSK-a sa dve odlične intervencije sprečio fudbalere Tamniča da urade nešto više. Drugi put na belu tačku sudija je pokazao pred sam kraj meča, a napadač domaćina Adamović sigurno izvodi isti i otklanja bilo kakvu dilemu vezanu za rezultat. Gosti su od 73. minuta igrali i sa igračem manje zbog druge javne opomene veznog igrača Pršo Bojana. 

Preostala dva susreta nisu odigrana već su službenim rezultatom pobede izvojevali Polet iz Jabukovca i Kovilovo.

Konačna tabela Opštinske lige Negotin za sezonu 2014/2015

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # C #9 23-06-2015 17:25
Jel se o ovom ubojitom strelcu Stevanovicu radi o Karlu? Posle debakla od Balaneskovica u tenisu ostaje mu samo da igra ove lige ili da se bavi aerobikom! :)
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Tabela - Opštinska liga Negotin

Poz Tim Ut Bod
1 Slatina 11 28
2 Graničar 11 25
3 OFK Tamnič  11 24
4 Urovica (-1) 11 18
5 Polet (-1) 11 14
6 Miloševo 11 11
7 Malajnica 11 7
8 OFK Sikole 11 0

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com