Nakon Bebe Zavišića, prvi fudbaler sa ovih prostora koji je zaigrao za jedan od dva naša najveća kluba. Rasan golgeter sa osećajem za igru u protivničkom šesnaestercu, sa odličnim "njuhom" za gol, popularna gol-mašina iz sela blizu Dunava... Predstavljamo vam Gorana Drulića, bivšeg fudbalera Crvene Zvezde i nekoliko španskih prvoligaša, bivšeg reprezentativca Jugoslavije u fudbalu.

Foto: mozzartsport.com

Goran Drulić svoje prve fudbalske korake započeo je u Prahovu, gde kao veliki talenat odlazi u FK Hajduk Veljko iz Negotina. Već sa 15 godina odlazi u Beograd i pristupa fudbalskom klubu Crvena Zvezda. Za mlađe kategorije ovog kluba postiže 51 gol u jednoj sezoni i tako skreće pažnju na sebe. Međutim i pored brojnih ponuda drugih evropskih klubova, Zvezda nije želela da se tako lako odrekne njega, te ga šalje na "kaljenje" u druge klubove u Srbiji. Ipak, najveći uspeh dotadašnje karijere jesu nastupi na pozajmici u Barselonu B-tim. Zadržao se do 1998. godine u filijali ovog španskog velikana i vraća se u Zvezdu gde postaje prvotimac a kasnije i kapiten. Za Crvenu Zvezdu odigrao je 65 zvaničnih mečeva i postigao je 25 gola, u međuvremenu postaje i reprezentativac tadašnje Jugoslavije. Njegova karijera bila je u naglom usponu i predviđana mu je velika fudbalska karijera u reprezentaciji i u klubovima. U reprezentaciji su mnogo očekivali od tadašnjeg napadačkog tandema Kežman-Drulić ali je zbog hroničnih problema sa povredama, popularni Drula, nastupio samo četiri puta za najbolju fudbalsku selekciju Jugoslavije.

Svojim fudbalskim umećem i talentom mogao je mnogo više, ali ostaje upamćen po golovima koje je postizao u dresu Crvene Zvezde i po tada najvećem transferu jednog našeg fudbalskog kluba. Potpisao je 2001. godine ugovor za španskog prvoligaša Saragosu gde je doživeo povredu koja ga je odvojila od terena i kasnije uticala na njegovu dalju karijeru. Igrao je još u Lokerenu u Belgiji, potom epizoda u Grčkoj (Krit i Kavala), onda su se ređale ekipe sa španskog područja La Muela, Andora i konačno Sarinjera u kojoj završava svoju fudbalsku karijeru. Dakle, 2012. godine završava svoju 20 godina dugu sportsku karijeru i tada u niželigaškom klubu postiže svojih posednjih 9 golova.

Goran Drulić trenutno uči svoje nove, trenerske, korake u Španiji a bio je i trener mlađim selekcijama FK Crvene Zvezde. Jedan je od omiljenih fudbalera Zvezdinih navijača ali svojom skromnošću uživa i veliko poštovanje rivalskih navijača fudbalskog kluba Partizan, popularnih Grobara. Veliki je humanista i čovek koji nikada nije zaboravio odakle je ponikao, te je u više navrata pomagao fudbalskim klubovima sa ovih prostora, pre svih, FK Dunavu iz Prahova i našem srpskoligašu FK Hajduk Veljku iz Negotina.

Goran Drulić igrao je poziciji napadača, rođen je 1977. godine u Negotinu a odrastao je u selu Prahovo nadomak Dunava. Nije bio prototip klasičnog fudbalera, na terenu je bio nemilosrdan prema protivničkim golmanima i borben, oduševljavao je svojim asistencijama i driblinzima, dok je van njega prilično povučen momak, koji ne voli da priča previše. Skroman i porodičan čovek, svoje slobodno vreme provodi u Beogradu i rodnoj Negotinskoj Krajini. Veliki sportista i zaljubljenik u fudbal veliki je ponos naše opštine Negotin i pravi je predstavnik velikih i poznatih Negotinaca koji nas predstavljaju svuda u svetu.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

03 # Dule 07-01-2015 17:19
O Goranu sve najlepše. Jednom skroman čovek,a talenat,parexselans. Želim mu puno zdravlja i uspeha u poslu za koji se je opredelio. Pisac teksta je verevatno napravio lapsuz. Pominjajući prezime Zavišić,bapisao je Brba. Verovatno je mislio,Ilija,Ika Zavišić.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
05 # DelijaNG 06-01-2015 08:13
Bravo za tekst. Odavno nije napisan ovakav tekst o njemu. Pomalo smo zaboravili ko je bio Drula!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com