Zoran Belošević rođeni Zaječarac koji je svoje detinjstvo i školovanje proveo u Negotinu, još jedan je od bisera koji ovaj kraj ima. Fudbaler koji je svoje prve fudbalske korake započeo uekipi FK Hajduk Veljko iz Negotina, a kasnije je svoju karijeru gradio širom Evrope.

Belošević u dresu FK Sarajeva (foto: fk sarajevo)

 

Pravi sportista, veliki profesionalac i slobodno rečeno univerzalac na terenu. Krase ga veliko požrtvovanje na terenu, odlična "levica" i već pomenuta univerzalnost tj. mogućnost da "pokrije" više pozicija na terenu. Njegova primarna pozicija je pozicija levog beka, ali tokom svoje karijere pokazao je da sa velikim uspehom igra i na pozicijama levog krila, defanzivnog veznog igrača kao i štopera. Snaga i brzina su mu još neke od karakteristika.

Naš Zoran Belošević jedan je od fudbalera koji je igrao u dosta profesionalnih fudbalskih liga širom Evrope, a samim tim promenio je i dosta klubova. Kao na traci ređale su se ekipe u kojima je igrao, počevši od zaječarskog Timoka, preko rumunskih velikana Dinama iz Bukurešta i Poli Temišvara, do povratka u srpski fudbal u timove poput Sevojna i OFK Niš-a. Nije se dugo zadržao u Srbiji pa je svoju fudbalsku sreću pronašao u bosansko-hercegovačkom fudbalu tačnije u Modriči i sarajevskoj Slaviji. Imao je i epizodu u bugarskom velikanu Slaviji iz Sofije, ali nakon toga odlazi u svoj drugi dom, odlazi u ekipu Sarajeva, gde nastupa sa velikim uspehom i u evropskim takmičenjima. Postaje ljubimac navijača koji ga i danas smatraju svojim. Dovoljno je reći da je u par navrata proglašavan i najboljim igračem ovog tima od strane vatrenih navijača FK Sarajeva. Njegov boravak u Sarajevu obeležili su ključni golovi u evropskim kvalifikacijama i domaćoj ligi. Kao igrač koji se više radi u defanzivi, pokazao je da mu nije strano postizati i odlučujuće golove, a postigao ih je desetak igrajući za bosanski tim.

Trenutno nastupa u Jelen Super Ligi za kruševački Napredak, ali vredi spomenuti da je imao i odličnu godinu u Grčkoj u ekipi Pierikosa i u mostarskom Zrinjskom. Belošević je kao veoma talentovan igrač prošao put od mladog reprezentativca, tadašnje, Srbije i Crne Gore do igrača koji je uzduž i popreko zaduživao dresove ekipa u Evropi, pre svega na Balkanu. Ipak, iza njega je veoma uspešna karijera koja još uvek traje.

Zoran Belošević je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za više od 15 fudbalskih klubova, a ovim podatkom se ne može pohvaliti mnogo fudbalera. Svuda je ostavio nekakav trag, negde veći, negde manji... ali ovaj fudbaler je svakako pokazao da je jedan od fudbalera koji su ostavljali "srce na teren" i Negotinu pružali mogućnost da u svojoj riznici velikih i poznatih Negotinaca doda još jedno ime Zorana Beloševića.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Marija 11-01-2015 13:00
Kiza, Beli --------GENIJE!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com