U prvom kolu Zone Istok fudbaleri Hajduk Veljka iz Negotina odigrali su nerešeno (2:2) na gostovanju ekipi Moravice. Senku na fudbalsku predstavu u Subotincu bacili su domaći navijači i nesportsko ponašanje pojedinih domaćih fudbalera. 

 

Negotinski „plavo-beli“ krenuli su veoma ofanzivno od samog starta meča i ubrzo stvorili nekoliko veoma dobrih prilika za gol. Međutim, vođstvo našeg tima došlo je tek u 18. minutu posle odličnog loba sa nekih dvadesetak metara, najisturenijeg fudbalera Hajduka, Dimitrijevića. Posle tog gola naši fudbaleri krenuli su u još veću ofanzivu ali šanse su ostale neiskorišćene jer su Đoković, Dimitrijević i Ninić pogodili samo okvir gola. Rezultatom 1:0 za Hajduke otišlo se na odmor. 

Drugo poluvreme pokazalo je konfuziju u redovima Negotinaca, a nakon samo pet minuta usledilo je izjednačenje. Domaći su udarcem sa bele tačke izjednačili, a potom u 55. minutu stigli do potpunog preokreta. Ipak, trener Lazić pojačava kreativnost svog sastava uvođenjem veoma raspoloženog Živkovića koji je uneo preko potrebnu energiju Hajducima. Ređale su se šanse pred golom Moravice ali bez uspeha. U 90. minutu poništen je i gol našim fudbalerima, čini se neopravdano ali je sve to ispravio odlični Ninić majstorijom u poslednjem minutu nadoknade vremena. On je sa nekih desetak metara fudbalski rečeno „ubio pauka“ i doneo veoma vredan bod Negotincima (2:2). Kapiten je kapitenski odigrao utakmicu u kojoj se aktivno igralo svega dvadesetak minuta u drugom poluvremenu. 

Razlog je nesportsko ponašanje publike i veoma loša organizacija meča u Subotincu. Naime, prisustvovali smo pravom haosu kojem nije mesto na sportskim terenima. Morala je da interveniše i policija jer je u jednom trenutku jedan od navijača ubacio loptu u traktor i pokušao da pobegne sa njom. Zatim, nakon završetka utakmice fizički je napadnut i trener gostiju, Vladimir Lazić koji je dobio i udarac od strane golmana domaćih u predelu rebara a onda je nastala i opšta „frka“ u kojoj je učestvovalo desetak igrača oba tima. Oko dva sata posle meča Negotincima nije bio omogućen povratak kući, pa se postavlja pitanje da li FK Hajduk Veljko iz Negotina zaslužuje ovakav tretman od strane pojedinaca, fudbalskog saveza i sudijske organizacije? Uprava našeg kluba odmah nakon ovih nemilih dešavanja zatražila je da u zapisnik uđe sve što se dešavalo nakon meča u nadi da ove stvari neće biti prisutne u narednim mečevima Zone Istok. 

Vladimir Lazić, trener Hajduka nije želeo da se osvrće na probleme koji su zadesili njega i njegovu ekipu, a koji se ne tiču fudbala. On je rekao da su Hajduci u prvom poluvremenu mogli da reše meč sa još kojim postignutim golom a da su ove nesportske stvari prepuštene nadležnim organima. 

Bilo kako bilo, ono što je najvažnije je da se na kraju sve završilo bez ozbiljnijih posledica a da je osvojen bod u ovom trenutku naša realnost. 

OCENE IGRAČA: 

1.Vasić (7) – Sve što je bilo do njegovih mogućnosti on je „odradio“ na korektan način. Bio je siguran i blizu da odbrani kazneni udarac.   

2. Kostić (6.5) – Ne baš siguran na jučerašnjem meču. Borben i požrtvovan. 

3. Đorđević (7) – Nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji štopera, već je zauzeo mesto kraj leve aut-linije. Konkretan, stamen i siguran. Još jednom pokazao da poseduje veliko iskustvo. 

4. Đoković (7.5) – Pokazao da će biti veliko pojačanje Hajduka ove sezone u zadnjoj liniji. Zavidne tehničke sposobnosti, odlična igra glavom i dobar pregled igre su razlozi za dobru ocenu ovog igrača. 

5. Milošević (6) – Ponovo podbacio. Napadač Moravice dobio je gotovo svaki duel protiv našeg stamenog defanzivca. Nervozan i neodlučan. Crveni karton koji je dobio na ovom meču čini ga igračem koji nije pokazao ni delić onoga što se od njega očekuje.

6. Jakovljević (6.5) – Daleko ispod partija kakve ume da pruža ovaj defanzivni vezista. Ne baš agilan na ovom meču. 

7. Lukić (7.5) – Bivši kapiten Timoka održao je čas fudbala i pokazao da svojim iskustvom igranja u višim rangovima takmičenja može biti uzdanica treneru Laziću. Siguran u odbrani, dobar u kontroli lopte i gotovo sve akcije našeg tima polazile su od njega.

8. Ninić (8) – Kapiten kapitenski! Odlična partija našeg kapitena. Delovao je raspoloženo za igru. „Hranio“ je loptama naše napadače i postigao majstorski gol za remi. Igrač utakmice. 

9. Nikolić (6.5) – U nekoliko navrata pokazao da će ove sezone, ukoliko ga povrede zaobiđu, biti jedan od najstandardnijih fudbalera u napadu Hajduka. Pogodio okvir gola i nekoliko puta probijao po desnoj strani. Solidno izdanje. 

10. Bregovljanović (6.5) – Ovaj momak nas je navikao na mnogo bolja izdanja. Nije bio u svom elementu, ali je nekoliko puta pokazao da je igrač koji zna da svojim centaršutevima i probojima sa leve strane ugrozi gol protivnika. 

11. Dimitrijević (8) – Uz Ninića najraspoloženiji igrač u „plavo-belom“ dresu. Brz, odlučan i večita pretnja po gol protivnika. Upisao se u listu strelaca efektnim lobom sa preko 20 metara. Njegova odlična partija. 

12. Živković (7.5) – Uneo svežinu svojim ulaskom u drugom poluvremenu. Konkretan, kreativan i odlučan. Jedan od najzaslužnijih za remi i bolju igru Hajduka krajem utakmice. 

13. Prvulović (-) – Nedovoljno igrao da bi bio ocenjen. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

71 # Sidartha 15-08-2016 23:53
Treba biti blago retardiran da bi ovako necem nebitnom u Univerzumu posvetio toliku paznju.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
06 # Sportista 16-08-2016 13:34
Sto si usao d citas?
Ljudi se trude da portal bude sto bolji...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
50 # dragojlo 15-08-2016 14:42
Da je spicu ovo slika iz grada?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Tabela - Zona Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Zaplanjac 24 60
2 Bukovik 24 48
3 Hajduk Veljko 24 43
4 Đerdap  24 38
5 Brodoremont  24 38
6 Svrljig 24 36
7 Moravica 24 35
8 Rudar Alpos  24 33
9 Kablovi 24 32
10 Šarbanovac 24 31
11 Timočanin 24 30
12 Naša krila 24 26
13 Malošište 24 26
14 BSK 24 25
15 Majdanpek 24 25
16 Sloga 24 17

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com