Fudbaleri Hajduk Veljka počeli su u subotu pripreme za prolećni deo sezone u Zoni Istok. Prvoj prozivci trenera Lazića odazvao se 21 fudbaler, među njima i trojica novajlija i nekoliko mladih igrača.

FOTO: Dragan Trikić Bale

Sneg i temperatura u minusu, nisu smetali fudbalerima Hajduk Veljka da u subotu istrče na teren i odrade prvi trening u sklopu priprema za drugi deo sezone. Prvoj prozivci trenera Vladimira Lazića, odazvao se 21 fudbaler. 

Tokom zimske pauze, opremu negotinskog zonaša zadužili povratnici Ivan Davidović i Aleksa Vujadinović,  koji su prošli omladinsku školu Hajduk Veljka, ali su u poslednjih godinu i po dana nosili dres Ozrena iz Sokobanje, kao i plejmejker Jasmin Ćatić, koji je stigao iz zaječarskog Timoka i od koga se očekuje da svojim iskustvom i fudbalskim umećem doprinese u kreaciji igre “hajduka”. Ekipi bi do kraja prelaznog roka trebalo da se pridruže još dva pojačanja, sa kojima se vode razgovori, a na pripreme je pozvano i nekoliko omladinaca, koji će dobiti priliku da se dokažu i nametnu u pripremnom periodu.

FOTO: Dragan Trikić Bale

U odnosu na jesenji deo sezone ekipu Hajduk Veljka napustili su Ivan Kostić, koji je prešao u Brodoremont iz Kladova, kao i Milos Dinković, koji je otišao u inostranstvo. 

Vladimiru Laziću će u radu pomagati Novica Barbulović, kao i dvojica najiskusnijih igrača, kapiteni Bratislav Ninić i Denis Đorđević.

Prvi trening odrađen je na Gradskom stadionu, a osim stadiona fudbaleri će trenirati i u Hali sportova i teretani. U planu je, po rečima trenera Lazića, i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica, sa ekipama iz okruženja, kao i sa timovima koji borave na pripremama u Kladovu i Donjem Milanovcu.  

FOTO: Dragan Trikić Bale

Pripreme ćemo kao što je bila praksa i prethodnih godina sprovesti u Negotinu, na relaciji stadion, sportska hala i teretana X-sistem. Osim fizičke pripreme, radiće se I na tehničkim detaljima i uigravanju ekipe, kroz treninge i kontrolne utakmice. Prva kontrolnu utakmicu odigraćemo već 7. februara,  u Negotinu protiv jednog rumunskog treceligaša, a tu su još i prijateljski susreti sa Majdanpekom i Djerdapom. U kontaktu smo i sa Radničkim iz Pirota, kao i sa treceligašima iz Niša. Očekuje nas sigurno veliki rad u pripremnom periodu.” – izjavio je Lazić za ES. 

Ekipa Hajduk Veljka prvi deo sezone završila je na četvrtom mestu sa 29 bodova. Prvoplasirani Rtanj ima šest, a Moravica na drugom mestu pet bodova više, dok trećeplasirani Bukovik beži samo jedan bod. Trener Lazić ističe da ekipa Hajduk Veljka Ima najviše ambicije u nastavku sezone.

FOTO: Dragan Trikić Bale

“U odnosu na izuzetno napornu prvu polusezonu, u drugom delu imaćemo i lakši raspored. U igri je 45 bodova, ni jedan zaostatak nije nedostižan pogotovo što nam i Moravica i Rtanj dolaze u Negotin, u prvom i četvrtom kolu. Moramo da igramo u kontinuitetu dobro i bez prava na kiks i ako sve bude išlo po planu, negotinska publika će se, zajedno sa nama, radovati na kraju prvenstva.

Prolećni deo prvenstva počinje u drugoj polovini marta, a fudbaleri Hajduk Veljka će prva dva kola odigrati na domaćem terenu. U prvom kolu dočekuju ekipu Moravice, a u drugom Malolište. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Zona Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Zaplanjac 24 60
2 Bukovik 24 48
3 Hajduk Veljko 24 43
4 Đerdap  24 38
5 Brodoremont  24 38
6 Svrljig 24 36
7 Moravica 24 35
8 Rudar Alpos  24 33
9 Kablovi 24 32
10 Šarbanovac 24 31
11 Timočanin 24 30
12 Naša krila 24 26
13 Malošište 24 26
14 BSK 24 25
15 Majdanpek 24 25
16 Sloga 24 17

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com