Najmlađi negotinski košarkaši i košarkašice učestvovali na 17. Međunarodnom minibasket festivalu Rajko Žižić u Beogradu. Na festivalu su ove godine učestovale 223 ekipe u četiri uzrasne kategorije.  

FOTO: KK Hajduk Veljko

Tradicionalni 17. po redu Međunarodni minibasket festival, koji nosi ime našeg proslavljenog košarkaša Rajka Žižića, bio je prilika da u hali 3 Beogradskog sajma od 27. do 31. januara,  prodefiluju dečaci i devojčice koji su na početku svojih košarkaških karijera. 

Devojčice i dečaci bili su podeljeni u četiri godišta: 2006. i mlađi, 2007. i mlađi i 2008. i mlađi i 2009. i mlađi. Igralo se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj "5", a u hali su postavljena i dva terena na kojima se igrao minibasket na veštačkoj travi.

Nekoliko godina unazad i Košarkaški klub Hajduk Veljko predstavlja svoju budućnost, na jednom od najjačih turnira, koji se organizuju za ovaj uzrast u Srbiji. 

FOTO: KK Hajduk Veljko

Klub je odlučio da ove godine u Beograd povede uglavnom decu, koja se košarkom bave od septembra i kojima je ovo posle Negotina drugi nastup. Rezultat je bio u drugom planu, ali su se naše devojčice i dečaci pokazali u pravom svetlu.  Male devojčice pobedile su KK Mix sa 8:6, KK Arilje 20:18 i KK Pobednik sa 32:18. Još mladje devojčice pobedile su takođe KK Pobednik sa 10:8. Najmladji dečaci slavili su protiv ekipe Košarkaškog kluba Beograd sa 12:8, dok su malo stariji dečaci bili bolji od vršnjaka iz KK As i pobedili sa 27:9. Kao poslastica za kraj, ostvarena je i pobeda nad Crvenom Zvezdom sa 24:23.” – rekao je trener negotinskih košarkaša i košarkašica, Dušan Mandić.  

Svi učesnici, 17. Međunarodnog minibasket festivala Rajko Žižić, kao i prethodnih godina, dobili su medalje i pehare. 

FOTO: KK Hajduk Veljko

U toku takmičenja organizovana je i klinika za trenere "Od minibasketa do košarke" uz obavezno prisustvo svih trenera koji rade sa uzrasnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence, kao i kreativne radionice čiji je cilj zaštita dece i mladih od trgovine ljudima, uz podršku „Unitas fonda“ i „Crvenog krsta Srbije“.

Minibasket festival podržao je i Košarkaški savez Srbije a svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević, potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, renomirani košarkaški radnici i treneri Bratislav Đorđević, Vladislav Lučić i drugi.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com