Fudbaleri Dunava iz Prahova prolećnu polusezonu otvaraju gostovanjem u Mrštanu, gde ih dočekuje drugoplasirana ekipa Srpske lige Istok, Moravac Orion. Ambicije u nastavku sezone plasman u gornji deo tabele.

Nakon gotovo tromesečne pauze, predstojećeg vikenda nastavlja se fudbalsko prvenstvo Srpske lige Istok, u kome se takmiči Dunav iz Prahova. Srpskoligaš sa obale Dunava, juče je u Vidinu imao poslednju proveru pre start sezone, a trener Siniša Todorović, za EAST SIDE, kaže da su zbog nepovoljnih vremenskih prilika, pripreme delimično odrađene.       

Zbog lošeg vremena nismo uspeli da sprovedemo pripreme kako smo planirali, iz istog razloga odrađeno je i manje prijateljskih utakmica,  tako da smo u blagom zaostatku i malo ćemo kasniti sa završnom fazom. Svesno ulazimo sa nedeljom ili dve zaostatka, ali opet kad pogledamo da prva dva kola gostuje kod dve prvoplasirane ekipe, možda je to i dobro, da te utakmice iskoristimo kao neki finiš priprema“.

U zimskoj pauzi u ekipu Dunava stiglo je osam novih igrača koji su imali priliku da se kroz treninge i utakmice nametnu treneru Todoroviću i izbore se za mesto u startnoj postavi.

Jesu novi igrači stigli u tim ove zime, ali mi već imamo kostur tima, koji je izneo prvi deo prvenstva i na te igrače ćemo se uglavnom oslanjati. Novi igrači kako se budu snalazili, tako će i ulaziti u tim i nadamo se da će neki biti pravo osveženje za nas u nastavku sezone.“ – kaže Todorović.

Prvi deo sezone Dunav je završio na devetom mestu sa 20 bodova. Zanimljivo je i to da je do srpskoligaš iz Prahova isti broj bodova osvojio na domaćem terenu i u gostima. Todorović smatra da  je to samo splet okolnosti, odnosno više kriza rezultata nego kriza igre. Ekipa je pružala dobre partije, ali nije uspela da materijalizuje svoju igru, dok su protivnici lako realizovali svoje šanse i stizali do golova. Ambicije u nastavku sezone su da se to promeni i da ekipa napreduje ka gornjem delu tabele, a već na startu prolećnog dela prvenstva Dunav, očekuju dva najteža gostovanja, u Mrštanu i Varvarinu. 

Nismo zadovoljni bodovnim saldom iz prvog dela sezone. Imali smo nedopustive kikseve na domaćem terenu, gde smo izgubili puno bodova. Na strani smo nešto nadoknadili i nadam se da ćemo u ovom delu pokušati da to materijalizujemo sa više bodova kući i da se plasiramo u gornji deo tabele, odnosno od petog do osmog mesta, gde nam je po kvalitetu objektivno i mesto. Već sam rekao da u sezonu ulazimo sa zaostatkom u pripremama od dve nedelje pa će nam utakmice protiv Moravca i Temnića poslužiti za finiš. Naravno ovo nije alibi za eventualni neuspeh, jer mi uvek idemo na pozitivan rezultat, kao i do sada na gostovanjima, ali će možda biti nekih nedostataka u igri, koji će tokom sezone doći na svoje mesto.“ 

Utakmica Moravac Orion – Dunav Prahovo igra se u nedelju od 15 sati na stadionu u Mrštanu. U istom terminu Radan dočekuje Tabane 1970, dok se u nedelju od 11 sati u Nišu sastaju Car Konstantin i Pukovac. Dan ranije igraju se utakmice : Jedinstvo (B)-Temnić 1924, Ozren - Jedinstvo (P), OFK Sinđelić - Radnički (S), Trstenik PPT- Vlasina I Timok - Sloga Despotovac.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com