Mladi negotinski stonoteniseri Petar Vidić i Saša Janković, osvojili su proteklog vikenda bronzane medalje na Otvorenom prvenstvu Temerina i bodovnom u Novom Sadu. Oba turnira bodovana su za rang listu Srbije.

 

Više od 80 takmičara okupilo se proteklog vikenda u Temerinu, na otvorenom prvenstvu tog grada, ujedno i poslednjem bodovnom turniru za mlađe kadete. Petar Vidić, član STK Hajduk Veljko iz Negotina i jedan od najboljih mladih stonotenisera u ovom uzrastu i na ovom turniru okitio se medaljom, ovoga puta bronzanom. Trijmufovao je Aleksandar Čokić iz Subotice, koji je tako dodatno ojačao lidersku poziciju na državnoj rang listi. Njegov rival u finalu bio je Đorđe Petrović iz niškog Železničara, kome je ovo treće finale u nizu na bodovnim turnirima STSS za mlađe kadete. Uz Vidića , bronzanom medaljom okitio se i Zvezdan Grujić iz Šapca. 

Turnirom u Temerinu, u ovoj uzrasnoj kategoriji stavljena je tačka na ”Masters” turnire, a sva pažnja od sada biće usmerena na pojedinačno prvenstvo Srbije, koje je za mlađe kadete na programu za oko mesec dana, tačnije 30. aprila. Petar Vidić je već odavno osigurao učešće na  turniru TOP 12 Srbije, za mladje kadete.

Dan ranije u Novom Sadu održan je i bodovni turnir za kadete. Saša Janković član STK Hajduk Veljko, koji se prve put takmiči u ovoj uzrasnoj kategoriji, osvojio je treće mesto i bronzanu medalju. Janković se ovim uspehom primakao učešću na turniru TOP 12 Srbije, pošto sada zauzima 9. mesto na rang listi. Prvo mesto na turniru u Novom Sadu osvojio je stonoteniser Temerina, Akoša Benke, koji je u borbi za zlato nadigrao igrača beogradskog IMT-a, Ognjena Tasovca, dok se bronzanom medaljom uz Jankovića okitio i Vladimir Jovičić, još jedan član IMT-a.

Poslednji turnir B klase za kadete u sezoni 2016/17. okupio je oko 100 takmičara, kojima je ovo bila zadnja provera pred najznačajniji turnir u sezoni – Pojedinačno prvenstvo Srbije, koje je kadetima na programu, 1. aprila u Bečeju.

Proteklog vikenda završeno je takmičenje u Regionalnoj ligi Istok, gde se ove godine takmičila druga ekipa STK Hajduk Veljko. Negotinski stonoteniseri, koji su u poslednjem kolu bili slobodni, odlično su odigrali drugi deo prvenstva  i sezonu završili na drugom mestu. Druga ekipa Hajduk Veljka na ovaj način  stekla je pravo učešća u baražu za ulazak u Kvalitetnu ligu Srbije.

Priliku da se plasira u viši rang ima i ženska ekipa STK Hajduk Veljko, koja se takođe takmiči u Regionalnoj ligi. Negotinske stonoteniserke tri kola pre kraja prvenstva zauzimaju prvo mesto na tabeli.

Narednog vikenda igra se i 18. kolo Druge lige Jug. Negotinski stonoteniseri gostuju ekipi STK Ozren iz Sokobanje.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com