Rukometaši Hajduk Veljka u odloženoj utakmici 18. kola savladali Planinku iz Kuršumlije. Već u subotu od 19 sati u Hali sportova u Negotinu dočekuju vodeću Belu Palanku.

 

Negotinski rukometaši revanširali su se u sredu ekipi Planinke za prvi jesenji poraz i gotovo je izbacili iz trke za prvo mesto. U otvorenoj i brzoj utakmici publika je za 60 minuta videla čak 57 golova, a negotinski rukometaši su nakon velikog preokreta slavili na kraju sa 29:28. 

Rukometaši Hajduk Veljka su odlično otvorili utakmici i već u šestom minutu imali prednost od tri gola, koju su uspevali da održe do 12. minuta. Gosti su tada počeli da igraju čvršće i agresivnije, pa su u 16. minutu stigli do izjednačenja 9:9, a već u sledećem minutu stigli su do prvo vođstva. Do kraja prvog dela ekipa Planinke je držala sve konce u svojim rukama, a najveća prednost iznosila je četiri gola. Na kraju prvog dela igre rezultat je bio 17:14 za goste. Ekipa iz Kuršumlije je prednost održavala sve do 43. minuta, kada su rukometaši Hajduk Veljka prvi put smanjili prednost gostiju na dva gola. Tri minuta kasnije stigli su do i izjednačenja, a u 48. minutu su ponovo prešli u vođstvo. Do kraja susreta igralo se gol za gol, a ekipe su se smenjivale u vođstvu i ušle u neizvesnu završnicu. Odlučujući pogodak za pobedu Hajduk Veljka postigao je Kojić u 58. minutu.   

Srđan Jevđenović je sa devet pogodaka bio najefikasniji u ekipi Hajduk Veljka. Andrija Dragačevac i Miloš Simić postigli su po pet, Aleksandar Pavlović četiri, dok su se Kojić i Lapadatović po tri puta upisali u listu strelaca. Kod gostiju, Miloš Topalović postigao je 11, a Radoslav Stoilković osam golova.  

Hajduk Veljko je i dalje na trećem mestu, a ekipa iz Kuršumlije na drugom. 

Već u subotu od 19 sati, u 20. kolu Prve lige Istok, rukometaši Hajduk Veljka odigraće još jednu važnu utakmicu, protiv Bele Palanke. Vodeća ekipa na tabeli u dosadašnjem delus ezone ima maksimalan učinak i jedina je ekipa bez poraza. U jesenjem delu Palančani su slavili na svom terenu protiv Hajduk Veljka, pa će to biti dodatni motiv negotinskim rukometašima da se revanširaju i “skinu” bodove još jednom favorite u borbi za prvo mesto. 

Publika sigurno može da očekuje još jednu zanimljivu I kvalitetnu utakmicu u negotinskoj Hali spotova. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com