U odloženoj utakmici prvog kola Okružne lige Bor, fudbaleri Branika kao gosti slavili pobedu protiv BSK Bukovča, rezultatom 5:0. U subotu i nedelju igraju se utakmice drugog kola.

 

Utakmica u Bukovču između domaćeg BSK-a i Branika odigrana je u sredu, a gosti iz Štubika potvrdili su da su zadržali dobru formu iz prolećnog dela sezone. Već u prvih 30 minuta Branik je imao vođstvo od 3:0, a do kraja prvog dela igre postignut je i konačan rezultat utakmice. Po dva gola za ekipu Branika postigli su Stoilković i novajlija Adamović, koji je ovog leta pojačao ekipu iz Štubika, a jedanput u listu strelaca upisao se i Grozdanović.  Štubik je ovom pobedom poveo prvenstvenu trku, zahvaljujući boljoj gol razlici od Ključa i Radničkog iz Klokočevca. 

Već u drugom kolu Štubičance očekuje daleko teži posao jer na svom terenu dočekuju ekipu Ključa iz Podvrške, koja je u prvom kolu postigla čak šest golova protiv ekipe Poloma iz Leskova. Branik je uspešniji u međusobnim duelima odigranim u Štubiku, gde je zabeležio četiri pobede, ali i po jedan remi i poraz. U duelima ove dve ekipe često je postizano dosta golova, pa s obzirom na prve ovogodišnje rezultate nije isključeno da tako bude i ovaj put.

BSK iz Bukovča u drugom kolu gostovaće takođe raspucanoj ekipi Radničkog, koja je u prvom kolu postigla pet golova na gostovanju u Čubri. Ekipa iz Bukovča loše je startovala i u ovoj sezoni, dok je Radnički, koji je i u prošlom prvenstvu bio kandidat za vrh tabele, istakao već na startu visoke ambicije. Ove dve ekipe imaju isti učinak u  međusobnim duelima, s tim što je Radnički u prošloj sezoni bio prilično ubedljiv i slavio sa 6:0 i 2:0. 

Čubra će nakon poraza na otvaranju sezone na svom terenu, predstojećeg vikenda gostovati u Borskom Brestovcu. Brestovac je o prvom kolu poražen na gostovanju u Rudnoj glavi, pa će sigurno učiniti sve da pred svojom publikom stigne do prvih prvenstvenih bodova. Čubarci su prošle godine poraženi u Brestovcu sa 2:1, dok su na svom terenu slavili sa 4:0. 

Težak posao ovog vikenda imaće i ekipa Deli Jovana iz Sikola. Nakon remija protiv Nemetala, na otvaranju sezone, Sikoljani će ovog vikenda gostovati u Borskoj Slatini, koja  je u prvom kolu bila slobodna. Fudbaleri ekipe koja je u sezoni koja je za nama, dugo pratila Slogu, a na kraju zauzela četvrto mesto, pokušaće da iskoriste prednosti domaćeg terena i stignu do sva tri boda, ujedno se i revanširaju ekipi Deli Jovana za poraz u prolećnom delu prošle sezone od 3:0, koji ih je i definitivno izbacio iz trke za prvo mesto. Ekipa iz Sikola bila je bolja i u jesenjem delu sezone 2016/17.         

U ostalim utakmicama drugom prvenstvenog kola sastaju se još i Krivelj – Rudna glava, Poreč –Blizna i Nemetali – Zlot. Slobodan je Polom. 


 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin.

Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Borska okružna liga

Poz Tim Ut Bod
1 Slatina  20 50
2 Deli Jovan 21 42
3 Zlot  21 42
4 Branik 20 41
5 Brestovac 21 41
6 Radnički 21 36
7 Polom  21 36
8 Nemetali  22 31
9 Poreč  22 28
10 Blizna 21 26
11 Ključ  21 22
12 Krivelj  22 20
13 Čubra  22 17
14 BSK 21 13
15 Rudna Glava(-1) 22 12
16 OFK Bor 0 0 
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com