U šestom kolu Srpske lige Istok, fudbaleri Dunava na gostovanju u Nišu savladali ekipu Car Konstantina rezultatom 2:1. Dvostruki strelac Vukić.

 

CAR KONSTANTIN   – DUNAV 1:2 (0:1)

Stadion na Bubnju. Glavni sudija : Jovan Đorđević (Vranje). Pomoćnici : Antonije Pehčevski (Surdulica) i Bojan Ivanović (Leskovac).  Strelci : Mićunović u 61. minutu za Car Konstantina, Vukić u 37.  i 70. minutu za Dunav. Žuti kartovi : Petrović (Car Konstantin),  Stefanović, Milić, Bogdanović (Dunav) 

CAR KONSTANTIN : Đokić, D. Jović (Stojadinović),M. Petrović, Cenić, Stupar, M. Stojanović (Nikolić), S. Petrović, I. Jović, Mićunović, Stefanović, Momčilović (Jovanović).    

DUNAV : Krstić, Milić, Denić, Zajić, Tomić, Veličković (Stamenković), Bogdanović, Puljecović, Vukić, Stefanović, Bjelica (Živković). 

Centarfor Stefan Vukić, sa dva sjajna gola, protiv svog bivšeg kluba, obezbedio je prva tri boda na gostovanju srpskoligašu iz Prahova. 

Vukić je doneo prednost svojoj ekipi u 37. minutu, kada je odlično reagovao nakon asistencije Puljecovića  i savladao golmana domaćin Đokića, koji je bio nemoćan. Ovim rezultatom je i završeno prvo poluvreme. 

Domaći su u nastavku krenuli angažovanije. U 60. minutu imali su najboljipriliku da stignu doizjednačenja, kada je sudija Đorđević iz Vranja pokazao na belu tačku. Udarac Ivana Jovića za 11 metara zaustavio je međutim mladi golman Dunava. Car Konstantin je stigao do gola već u sledećem napadu, kada je dobro  šutirao Mićunović i savladao Krstića. 

Devet minuta kasnije efektnim pogotkom, Vukić je ponovo doveo  srpskoligaša sa obakle Dunava do prednosti, a ispostavilo se da je to bioi konačan rezultat utakmice. 

Dunav je tako samo u dve nedelje savladao dve niške ekipe. Prahovljani su u prošlom kolu bili bolji od Sinđelića, a ovog vikenda i od popuparnih „carića“. 

Potajno smo se nadali da možemo da osvojimo sva tri boda na ovom gostovanju, jer smo na prethodna dva, u Lebanu i Trsteniku, nesrećno izgubili i pored dobre igre. Raduje me što je Vukić proradio i što iz utakmice u utakmicu pokazuje svoje golgeterske sposobnosti. Kao što sam rekao na početku sezone, ekipa iz kola u kolo deluje sve bolje na terenu i siguran sam da će pružati još bolje partije. Okrećemo se već narednom protivniku, a to je ekipa Trajala, koja je jedan od kandidata za osvajanje prvog mesta i koju narednog vikenda dočekujemo na svom terenu.“ – izjavio je Predrag Spnulović, trener FK Dunav. 

 U ostalim utakmicama šestog kola postignuti su sledeći rezultati : Rtanj – Radan1:1, Ozren – Jedinstvo 1:1, Trstenik PPT – Timok 2:1, OFK Sinđelić - Tabane 1970 1:0, Jedinstvo (B) - Moravac Orion 0:1, Trajal - Radnički (S) 3:1 i Pukovac - Budućnost (P) 0:3. 

Na tabeli void OFK SInđelić sa 15 bodova, koliko ima i drugoplasirani Trajal. Dunav je trenutno na trećem mestu sa 12 bodova, ispred Jedinstva (P) i Radana koji imaju po 11.


Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin.

Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com