Fudbaleri Dunava poraženi od Trajala rezultatom 1:0, u sedmom kolu Srpske lige Istok. Jedini pogodak na utakmici u Prahovu postigao Andrejić u 85. minutu. 

 

DUNAV – TRAJAL 0:1 (0:0)

Stadion u Prahovu. Gledalaca : 300. Sudija : Dušan Miladinović (Niš). Pomoćnici : Aleksandar Ranđelović i Slobodan Krstić (Niš). Strelci : Andrejić u 85. minutu za Trajal. Žuti kartoni : Denić (Dunav) Savić, Nikolić, Petrvoić, Lisinac, Gašić (OFK SInđelić).  

DUNAV : Krstić, Ostrovljanović, Domić,  Zajić, Denić, Veličković (Bogoslovski), Slađan Bogdanović, Puljecović, Vukić, Stefanović, Bjelica (Erić). 

TRAJAL  : Jovanović, Milosavljević, Savić, Gašić, Lisinac, Petrović, Gogić (Milošević), Marković (Bićanin), Nikolić, Vujović, Andrejić (Đurović).   

U derbiju sedmog kola srpskoligaškog Istoka, ekipa Trajala iz Kruševca nanela je prvi poraz Dunavu na domaćem terenu. 

Domaći su prvi stigli do prilike za pogodak u 5. minutu, kada je golman Trajala Jovanović, loše intervenisao i ispustio loptu ispred Stefanovića, ali je ispravio svoju grešku pre reakcije kapitena Dunava. Već u sledećem napadu gosti su imali stopostotnu priliku, kada je Andrejić protutnjao levom stranom, šutirao po zemlji, ali je golman Nikola Krstić odlično izašao u šut i izbio loptu u korner. 

Dunav je u prvom delu uglavnom igrao preko leve strane i brzonogog Bjelice, koga su fudbaleri Trajala teško zaustavljali u prodorima, ali nažalost nije bilo prave završnice. U 17. minutu pokušao je Bogdanović sa distance, a desetak minuta nakon toga i Stefanović iz slobodnog udarca, nakon prekršaja nad pomenutim Bjelicom i žutog kartona za Savića. Pokušali su i gosti, tačnije Luka Marković, ali promene rezultatab nije bilo. Vredno pažnje do kraja prvog dela igre su žuti karton za Nikolića i slobodan udarac Andrejića preko gola, kojim je završeno prvo poluvreme. 

Trener Trajala, Mikica Gošić, izvršio je jednu izmenu na poluvremenu i umesto Gogića, na teren poslao Nikolu Miloševića. Ušli su gosti agresivnije u drugi deo igre, ali su prvu i najbolju šansu na utakmici imali fudbaleri Dunava. Izgubili su igrači Trajala loptu na sredini terena, ona je stigla do Puljecovića, ovaj je odlično proigrao Bjelicu, koji je izbio sam ispred golmana Jovanovića, gurnuo loptu pored njega, ali je ona bila toliko spora, da je gostujući čuvar mreže uspeo da je sustigne i izbaci u aut, pa je rezultat i dalje ostao nepromenjen. 

Trener Dunava Spnulović, u 53. minutu da izvrši i prvu izmenu. Teren je zbog povrede napustio Veličković, koga je zamenio Bogoslovski. Gosti su polako počeli da preuzimaju inicijativu. U 60. minutu Andrejić je imao još jednu situaciju jedan na jedan sa golmanom Krstićem , koji je i ovoga puta bio bolji, a u nastavku akcije štoper Dunava, Denić, faulirao je na ivici svog šesnaesterca Markovića i za to je kažnjen žutim kartonom. Gosti su dobili priliku da ponovo ugroze Krstića, ali na radost domaćih navijača nisu u tome uspeli. Pokušao je potom i Vujović, posle brzo izvedenog slobodnog udarca gostiju, ali je i njegov udarac završio pored gola. Jedini i ispostaviće se i pobedonosni pogodak, gosti su postigli u 85. minutu. Domić je loše reagovao u svom šesnaestercu i izbio loptu pravo na nogu jednom igraču Trajala, koji je vratio pred gol Dunava, a Andrejić sa desetak metara neodbranjivo šutirao i savladao odličnog Krstića. Domaći su pokušali da stignu do izjednačenja, ali je ostalo suviše malo vremena za to, pa su fudbaleri Trajala sa visoko podignutim rukama napustili teren u Prahovu.    

U ostalim utakmicama sedmog kola postignuti su sledeći rezultati : Moravac Orion – Rtanj 5:1, Budućnost – Jedinstvo (B) 1:2, Radnički – Pukovac 3:0, Tabane 1970 – Car Konstantin 2:1,Tikom – OFK Sinđelić 1:1, Jedinstvo (P) – Trstenik PPT 3:0 i Radan – Ozren 5:1.         

Trajal je ovom pobedom izbio na prvo mesto Srpske lige Istok sa 18 bodova ispred OFK Sinđelića koji ima 16. Jedinstvo (P) i Radan imaju po 14, a Moravac Orion na petom i Dunav, koji je sa trećeg pao na šesto mesto po 12 bodova. 

U osmom kolu fudbaleri Dunava gostovaće u Pukovcu. 


 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin.

Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com