U pretposlednjem kolu Srpske lige Istok, fudbaleri Dunava sutra od 13 sati na stadionu u Prahovu dočekaće ekipu Tabane 1970 iz Jagodine. Prahovski srpskoligaš trenutno na dvanaestom mestu, a Jagodinci na četrnaestom. 

 

Dunav je dobro startovao u novoj sezoni i do utakmice sa Trajalom bio pri vrhu tabele, ali su nakon poraza od Kruševljana stigla još dva i remi u Mrštanu, pa su Prahovljani pokvarili plasman, i sada im preostaje da u poslednje tri jesenja susreta, osvoje što više bodova za mirnije proleće. 

Prvu priliku za osvajanje novih bodova srpskoligaš sa obale Dunava imaće već sutra protiv ekipe Tabane 1970, koja je u dosadašnjem delu sezone zabeležila samo jednu pobedu, uz pet remija i sedam poraza. Ekipa iz Jagodine u poslednja četiri kola vezala je isto toliko poraza i uz Ozren i Timok glavni je kandidat za ispadanje iz Srpske lige Istok. 

Od četiri međusobna susreta ove dve ekipe u srpskoligaškom društvu, tri su završene bez pobednika, a u jednoj je Dunav bio bolji i na gostovanju u Jagodini slavio sa 3:1. Prvo međusobno odmeravanje snaga u Prahovu proteklo je bez golova, dok su u prošlosezonskom duelu obe ekipe postigle po jedan pogodak. 

Dunav je favorit u ovom susretu i to mora da iskoristi i stigne do nova tri boda, koja bi ekipi omogućila da mirnije odigra zaostalu utakmicu protiv Rtnja na svom terenu, a potom i protiv Timoka u Zaječaru. 

Utakmica Dunav – Tabane 1970 igra se sutra od 13 sati. Vođenje utakmice povereno je Marku Mitroviću iz Malošišta, kome će pomagati Danijela Stojanović i Nikola Antić iz Niša. 

U ostalim utakmicama 14. kola sastaju se : Rtanj - Car Konstantin, Jedinstvo (B) – Ozren, Moravac Orion – Radan, Radnički (S) – Timok, Trajal - OFK Sinđelić, Pukovac - Trstenik PPT i Budućnost (P) – Jedinstvo.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com