Golom Slađana Bogdanovića iz penala, Dunav iz Prahova u odloženoj utakmici 13. kola Srpske lige Istok savladao boljevački Rtanj. Srpskoligaš iz Prahova, koji kolo pre kraja sa 20 bodova zauzima deveto mesto na tabeli u poslednjem kolu gostovaće u Zaječaru.

 

DUNAV – RTANJ 1:0 (1:0)

Stadion u Prahovu. Gledalaca : 100. Sudija : Aleksandar Vukadinović (Niš). Strelac : Slađan Bogdanović u 45. minutu (iz penala) za Dunav. Žuti kartoni : Bogdanović, Todorović, Puljecović (Dunav), Golubović, Đoševski, Cokić, Trifunov, Jovanović, Cvetković (Rtanj). 

DUNAV : Savić, Đorđević, Bogdanović, Zajić, Todorović, Denić, Ostrovljanović, Puljecović, Vukić (Drulić), Bogoslovski (Stamenković), Bjelica (Živković). 

RTANJ : Milošević, Cvetković, Nikolić (Spalević), Cokić, Trifunov, Golubović, Đoševski, Anđelović, Mašić (Jovanović), Ramadani (Čaurević), Mladenović.  

Fudbaleri Dunava prekinuli su pobedničku seriju ekipe iz Boljevca, koja je vezala šest prvenstvenih pobeda i osvojili veoma važna tri boda. 

Ekipa trenera Siniše Todorovića, motivisano je ušla u utakmicu i od početka stavila do znanja gostima da će teško doći do bodova u Prahovu. Golmanu Miloševiću pripretio je najpre Puljecović, udarcem sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola. Pokušao je i golgeter Dunava Stefan Vukić, udarcem glavom da donese prednost svojoj ekipi, ali je golman gostiju dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

 

Gosti su pokušali preko Mašića da ugroze gol Savića, ali je golman srpskoligaša iz Prahova bio skoncentrisan. 

Kada se očekivao poslednji zvižduk sudije Vukadinovića u prvom poluvremenu, u šesnaestercu gostiju iz Boljevca oboren je Puljecović, a sudija iz Niša je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Slađan Bogdanović, koji je bio siguran sa 11 metara i doveo Dunav u vođstvo od 1:0. 

U desetom minutu nastavka utakmice, centarfor Dunava, Vukić, nakon dobre akcije pogodio je stativu, pa je i ova šansa da se uveća prednost domaćih otišla u nepovrat. 

Boljevčani su pokušavali da stignu do izjednačenja. Anđelović je dobro šutirao iz trka, ali je Savić i ovoga bio bio na pravom mestu i zaustavio udarac igrača Rtnja. Poslednju prilikuza izjednačenje gosti su imali u poslednjim momentima meča, ali je udarac Mladenovića zaustavila stativa, pa je utakmica završena minimalnom pobedom Dunava od 1:0. 

Prahovljani kolo pre kraja prvog dela sezone, sa 20 bodova zauzimaju deveto mesto na tabeli. U poslednjem kolu, predstojećeg vikenda gostovaće u Zaječaru, gde će ih dočekati poslednjeplasirani Timok. 

Fudbaleri Dunava učiniće sve da i u ovoj utakmici zabeleže pobedu i trijumfalno završe jesen. 


 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin.

Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com